Семейство Баневи не иска засега да се връща в България.

...
Семейство Баневи не иска засега да се връща в България.
Коментари Харесай

Адвокат: Баневи не искат да се връщат у нас, над 2 седмици са с едни и същи дрехи във френския арест

Семейство Баневи не желае към този момент да се връща в България. Те са добре, като се има поради, че са за първи
път в пандиза. Оптимисти са, само че децата им липсват. Неприятно е, че от две седмици са с едни и същи облекла. 
 Френски съд споделя в сряда връща ли Баневи, не пуснаха Евгения от ареста
Това съобщи юристът на Евгения и Николай Баневи - Венсан Пенар, пред bTV. Той посочи, че ги е видял за последно на 14 ноември в Апелативния съд в град Ех ан Прованс. Баневи бяха задържани в Ница. 

Когато ги задържат на летището, идва техен прочут да вземе децата им. Имало е доста служители на реда на ареста, била е подготвена акция. Няма принуждение, експанзия, само че Баневи са арестувани пред доста хора и пред децата им. Сложили са им белезници, такава е френската процедура, посочи бранителят.

Ролята на френския съд сега не е да се занимава с това дали Баневи са отговорни или не. Това не е неин проблем, сподели още Пенар. А моята е да предам мнението на клиентите ми - те не са съгласни с настояването за връщане на българските правосъдни управляващи и го декларират пред френските. Първата ми цел е да получа всички документи към Европейската заповед за арест и да ревизира дали са изрядни, както и да потърся дали има аргументи френският съд да каже: „ Отказвам да върна семейство Баневи на българските управляващи, изясни юристът. 

Той посочи два претекста в работата си като бранител - първият обвързван с процедурата към заповедта, а вторият – да ревизира дали няма други аргументи, с изключение на декларираните от българските управляващи, с цел да изискат връщане на Баневи.

Проблемът е, че Баневи са арестувани в миг, в който се връщат в България. Нормално, полицейските и правосъдни управляващи в България и във Франция са във връзка, с цел да знаят къде са Баневи и какво вършат. Мисля, че България е знаела, че те се връщат. Логичен е въпросът за какво са арестувани във Франция, откакто се връщат в България, която ги търси, посочи юристът.

Имаме най-много 100 дни от момента на ареста досега на предаването. Ако следствието или Апелативният съд не одобряват настояването за предаване, процедурата просто се приключва. И тогава арестуваните няма да бъдат предадени на българските управляващи, стана ясно от думите на Пенар. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР