Семействата с деца до 14 години ще имат право на

...
Семействата с деца до 14 години ще имат право на
Коментари Харесай

При извънредно положение: Семействата с деца до 14 г. получават една минимална заплата

Семействата с деца до 14 години ще имат право на месечна целева помощ по време на изключително състояние или изключителна епидемиологична конюнктура. Това разгласи във фейсбук министър председателят Бойко Борисов след днешното отдалечено съвещание на Министерския съвет.

Помощта ще е в размер на една минимална работна заплата. На нея ще могат да разчитат родителите, които не могат да работят отдалечено от у дома и нямат опция за заплатен годишен отпуск.
Училище по време на COVID-19: Родителите желаят спомагателен отпуск при зараза Според Цвета Брестничка това ще е една необикновена образователна година, която ще изисква изключителни ограничения и решения
„ За използването на новата мярка за справяне с последствията от COVID-19 осигуряваме по 20 милиона лв. на месец “, уточни Борисов като означи, че във времена на невиждано тестване като пандемията от ковид това е положително решение за работещите родители.



Заради ковид с нови 42 високопроходими коли за спешна помощ с животоспасяващо съоръжение ще бъде подсилена системата на Спешната помощ.

„ С 2,4 милиона лв. осигуряваме свръхмодерна мултифункционална инсталация за травматологията на „ Пирогов “, която ще облекчи работата на лекарите и ще им даде опция за по-бърза и още по-качествена диагностика “, разгласи още министър председателят.

Подкрепа от 2 милиона лв. получава и „ Майчин дом “ за роботизираната система „ Да Винчи “ за безкръвни хирургични интервенции.

Правителството е решило и да отпусне 8,66 милиона лв. за укрепване на инфекциозните звена във военните лечебни заведения в София и Сливен, както и за закупване на значима здравна инсталация.

С всички тези дейности надграждаме здравната система. Това са значими решения в интерес на всички български жители, съобщи Борисов.
Правителството дава пари за съвременни кабинети в 160 учебни заведения Мярката е на стойност 16,6 млн. лева
Министерският съвет реши по-рано през днешния ден и кабинетите по математика и естествени науки в 160 български учебни заведения да бъдат осъвременени с пари от държавното управление. Отпускат се и до 100 милиона лв. за възстановяване на материалната база в студентските общежития и за стипендии.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР