Семействата на жертвите на блъсканицата на фестивала Astroworld, при която

...
Семействата на жертвите на блъсканицата на фестивала Astroworld, при която
Коментари Харесай

Семействата на загиналите на Astroworld не искат Травис Скот да плаща погребенията на близките им


Семействата на жертвите на блъсканицата на фестивала " Astroworld ", при която починаха 10 души, са отказали на рапъра Травис Скот, който бе хедлайнер, да поеме разноските по погребенията на техните близки.

Адвокатите на фамилиите на четири от жертвите оповестиха, че са получили писмо от юриста на музиканта с предлагането. Един от тях означи, че съгласно него това е опит от страна на изпълнителя да смекчи реакциите на засегнатите и публичното мнение.

Скот и уредниците на фестивала са обект на следствие от полицията в Хюстън, предава Българска телеграфна агенция. Десетки каузи са заведени от потърпевши против рапъра и продуцентите на фестивала. Исковете възлизат на милиарди долари.






Трагедията се случи на 5 ноември към 21:15 часа локално време в петък в Хюстън, щата Тексас. Събитието, на което Травис беше хедлайнер, бе събрало на едно място към 50 хиляди души, по публични данни на американската телевизия CNN.

Десетки бяха ранени, когато почитатели почнали да се бутат към сцената на концерта на рапъра. Линейки и полицейски коли неведнъж са прекосявали през публиката с включени светлини поради безредицата.

В болница бяха откарани 11 души със сърдечен арест, а други 300 получиха натъртвания и порязвания.

Травис Скот прекъсвал 75-минутното си осъществяване доста пъти, когато забелязал изпаднали в неволя почитатели пред сцената, въпреки видеа от концерта да демонстрират друга картина.

Полицията в Тексас проверява случая и ревизира разнообразни известия, съгласно които някой в публиката инжектирал хора с опиати. Няколко души от публиката били реанимирани с противонаркотични медикаменти, измежду тях е и чиновник от защитата, който съгласно полицията имал следи от убождане с игла на шията.

По-късно хюстънският юрист Тони Базбий разгласи, че адвокатската фирма му завежда групов иск от името на 35 пострадали за немарливост, довела до трагичния случай. Той посочи, че делото е против Травис Скот, промоутърите и мениджърите на фестивала за това, че не са обезпечили нужната сигурност и не са организирали незабавни ограничения за преодоляване на обстановката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР