Семействата, които са лишени от социални помощи за това, че

...
Семействата, които са лишени от социални помощи за това, че
Коментари Харесай

Увеличават се семйствата, лишени от социални помощи зарди отсъствията на децата

Семействата, които са лишени от обществени помощи за това, че децата им не посещават учебно заведение, се усилват. Това регистрират от Агенцията за обществено подкрепяне.

Броят на глобените фамилии заради позволени от децата им 5 неизвинени отсъствия се е нараснал с 3 000 за една година. Справка демонстрира, че за 2017 година общия брой е близо 37 хиляди, а за 2018 година – съвсем 40 хиляди. Последното предложение е обществените помощи да се стопират за година, в случай че детето има пет неизвинени отсъствия месечно.

В учебното заведение в ямболското село Роза учат 80 деца от 4 села. Близо 30 от тях са имали над 5 неизвинени отсъствия, което лишава родителите им от фамилни надбавки. Според директорката новите ограничения ще ощетят най-вече децата. „ Такива деца търпят лишаване. Ако тези средства бъдат спрени, те ще търпят още по-големи ограничения ", разяснява пред БТВ Мария Костадинова, шеф на ОУ "Свети Паисий Хилендарски ".

Близо 1200 мобилни екипа са ангажирани да върнат децата в учебно заведение. Миналата година в класните стаи са влезнали 24 000 деца, само че 2100 от тях още веднъж са отпаднали. Месечни помощи за развъждане на дете до довеждане докрай на приблизително обучение при 400 лв. приход на член от фамилията с едно дете е 40 лева, а за семейство с две деца - 90 лева

Срещу подозрение за подправени медицински извинителни бележки от учебното заведение ревизират в районната здравна ревизия. "При подозрение шефът качва бележката в системата и автоматизирано се праща при сътрудниците от РЗИ за подозрителен документ и предизвикват проверка”, изясни Деница Сачева, зам.-министър на образованието и науката.

По данни на Министерството на образованието предходната година са регистрирани близо 7 милиона неизвинени отсъствия на възпитаници в цялата страна. Проблемът с неизвинените отсъствия е най-сериозен в София, Пазарджик и Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР