Семейства в Централен Виетнам вече оплакват свои близки, защото смятат,

...
Семейства в Централен Виетнам вече оплакват свои близки, защото смятат,
Коментари Харесай

Камионът ковчег сменил няколко собственици

Семейства в Централен Виетнам към този момент оплакват свои близки, тъй като считат, че са част от 39-те жертви, открити в камион с българска регистрация край Лондон. Според " Дейли Мейл " регистрацията на камиона в интерес на превозваческата компания на английско семейство от Уорингтън е направена от българския жител Иван Желязков във Варна. Желязков споделя, че фамилията е продало камиона през декември предходната година на ирландска компания. Бившите притежатели на камиона Томас и Джоана Махер се срещнали с Желязков към 2000 година, когато той живеел в Рочестър, Кент. Допаднали си и станали другари и бизнес сътрудници, споделя българинът пред " Дейли Мейл ".

Този месец Томас гостувал на Желязков във Варна на връщане от лекуване в Турция. Заради разтърсено здраве британецът трансферирал компанията на брачната половинка си Джоана, по тази причина нейното име попада в регистрацията на камиона. Изборът на Варна е поради по-ниската такса - към 400 паунда.

Пред " Дейли Мейл " Иван Желязков акцентира, че офисът му е регистриран на изцяло законен адрес, на партера на 10-етажен блок във Варна, и акцентира, че компанията му не е куха или подправена. Говорил е с българската полиция. Уверен е, че приятелите му са изцяло почтени, разказва ги като положителни хора, с положително материално състояние и известност, родители на три деца. Британската полицията е конфискувала три техни коли с поръчкови номера.

Междувременно виетнамската полиция е взела ДНК проби от фамилии в централна провинция, откъдето евентуално са част от жертвите. Местните настояват, че към Острова са потеглили общо 100 души в три камиона. Виетнамската общественост на Острова е предала на управляващите двайсетина фотоси на хора в неопределеност. Събират се сведения за татуировки и белези.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР