Семейства от бургаския квартал "Победа" протестираха пред общината, защото са

...
Семейства от бургаския квартал "Победа" протестираха пред общината, защото са
Коментари Харесай

ВиК Бургас: Само 13 човека от кв. Победа имат водомери, натрупани са задължения за 100 000 лева

Семейства от бургаския квартал "Победа " стачкуваха пред общината, тъй като са натрупали сметка към локалното ВиК сдружение от над 100 000 лв. и са със спряна питейна вода.

"Официалните партиди са единствено на 13 индивида, обясниха от ВиК Бургас. Там има страхотни юридически парадокси – има една къща, която е разграничена на 6, а съгласно нашите контракти една партида може да се открие публично на един парцел. Когато са навързани по такава скица, вид "паяжина ", ние не можем да разберем кой на кого дава вода. В момента в квартала има една чешма, всички имат достъп до нея. Водата там тече за сметка на ВиК ", изясни представител на компанията пред БТВ.

Даниел Вълчев, който упълномощава длъжниците, изясни че след митинг през вчерашния ден шефът на ВиК го е приел на среща и двете страни са подготвени да продължат да договарят.

Според Слави Ангелов и Мариан Фратев – уредниците на митинга, ВиК не може да потвърди че жителите на квартал „ Победа” дължат 100 000 лв. за вода. Те приканиха шефа на сдружението и кмета на Бургас да пуснат водата, тъй като измежду децата в квартала към този момент има болести. Готови сме да си сложим водомери и да си плащаме сметките, означиха те и прецизираха, че сметките са се натрупали от 2005 година.

В града се организира и контрапротест на хора, които считат че хората от квартал „ Победа” би трябвало да си платят сметките, а не да желаят оставки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР