Семейства на загинали при свалянето на полет МН17 на Малайзийските

...
Семейства на загинали при свалянето на полет МН17 на Малайзийските
Коментари Харесай

Близки на загинали в сваления над Украйна самолет: Тръмп, притиснете Путин

Семейства на починали при свалянето на полет МН17 на Малайзийските авиолинии над Украйна през 2014 година приканиха президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да упражни напън върху съветския държавен глава Владимир Путин, с цел да се получи информация по случая, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В оповестено през днешния ден в Туитър писмо околните на към 30 от 298 пасажери и личен състав, починали при свалянето на самолета на 17 юли 2014 година, написаха, че имат " право да узнаят какво се е случило с обичаните им хора ".

Писмото бе оповестено в Туитър от Томас Шансман, чийто 18-годишен наследник Куин е измежду жертвите.

Тръмп и Путин ще участват този уикенд в Париж на тържествата по случай стогодишнината от края на Първата международна война, само че не се планува да имат двустранна среща. Такава ще има на форума на Г-20 в края на месеца в Аржентина.

Холандия и Австралия оповестиха през май, че съгласно тях свалилата полет МН17 ракета е докарана в Украйна от град Курск от съветски военни.

Русия изрично отхвърли да е забъркана в свалянето на самолета и през последвалите години популяризира няколко версии за повода на нещастието, като хвърли виновността върху Украйна.

В адресираното до Доналд Тръмп писмо фамилиите на жертвите означават, че нито една страна не е поела отговорност за свалянето на полет МН17.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР