Семейства на загинали при свалянето на полет МН17 на Малайзийските

Семейства на загинали при свалянето на полет МН17 на Малайзийските ...

Близки на загинали в сваления над Украйна самолет: Тръмп, притиснете Путин.


Семейства на загинали при свалянето на полет МН17 на Малайзийските авиолинии над Украйна през 2014 г. призоваха президента на САЩ Доналд Тръмп да упражни натиск върху руския държавен глава Владимир Путин, за да се получи информация по случая, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

В публикувано днес в Туитър писмо близките на около 30 от 298 пътници и персонал, загинали при свалянето на самолета на 17 юли 2014 г., написаха, че имат "право да узнаят какво се е случило с любимите им хора".

Писмото бе публикувано в Туитър от Томас Шансман, чийто 18-годишен син Куин е сред жертвите.

Тръмп и Путин ще присъстват този уикенд в Париж на тържествата по случай стогодишнината от края на Първата световна война, но не се предвижда да имат двустранна среща. Такава ще има на форума на Г-20 в края на месеца в Аржентина.

Холандия и Австралия обявиха през май, че според тях свалилата полет МН17 ракета е докарана в Украйна от град Курск от руски военни.

Русия категорично отрече да е замесена в свалянето на самолета и през последвалите години разпространи няколко версии за причината на трагедията, като хвърли вината върху Украйна.

В адресираното до Доналд Тръмп писмо семействата на жертвите отбелязват, че нито една страна не е поела отговорност за свалянето на полет МН17.

Източник: dir.bg