Семейна икона ще пази екипа на най-новия български сериал „Вина“,

...
Семейна икона ще пази екипа на най-новия български сериал „Вина“,
Коментари Харесай

По огън, а не по вода тръгна най-новия сериал

Семейна икона ще пази екипа на най-новия български сериал „ Вина “, чиито фотоси започнаха преди седмица в една от най-известните мазета в България. Филмът, който ще можем да гледаме всяка неделя по Българска национална телевизия от октомври, споделя за живота на фамилия винопроизводители, като в основните функции влизат Владимир Зомбори и Елена Телбис, написа Woman.bg. Заедно с тях ще забележим още Герасим Георгиев-Геро, Михаил Билалов, Параскева Джукелова, а режисьор е Виктор Божинов.

12-серийният филм споделя за млад мъж, заставен след гибелта на вуйчо си да загърби видимо подредения си живот в Съединени американски щати и да възроди винарната му. Желанието му е мощно, опитът – нулев, а наследството отчайващо – залежали бъчви, задължения и служащи, които скоро ще останат на улицата. Само своенравната еноложка на избата може да го измъкне от кашата, само че татко ѝ се оказва прикрит съучастник в бизнеса, чиито проекти не съответстват с тези на „ натрапника “. Тайни и виновност от предишното са на път да провалят всичко.
Драматична е освен ориста на героите, само че и тази на сюжета.

Той е по концепция на Симон Еди Шварц, който умря през лятото на предходната година, малко преди да стане ясно, че „ Вина “ е утвърден за фотоси от националната телевизия. Задачата да завършат делото на Шварц поемат Ваня Николова и Нели Димитрова, които настояват, че не били на „ ти “ с виното и лозарството преди да стартират работа по кино лентата. След дълго изследване, се спрели на вила „ Мелник “ за място на фотосите, а фамилната икона на собствениците-фамилия Зикатанови ще бди над екипа.

В събота вечер бяха фотосите и на една от най-ефектните, само че и сложни подиуми от сериала-спасяването на лозовите насаждения от мана поради ненадейно захлаждане. Хиляди огньове бяха запалени под лозите към шатото, а такава сцена се снима за първи път у нас, макар че сме гледали сходни във френските и американските филми за Бургундия и Напа Вали. “На дъното на една бутилка се крие доста пот и труд “, безапелационни са и екипът на сериала, и техните гостоприемни домакини.

Любка, Никола и тяхната щерка Милица отглеждат типичните на региона сортове като необятна мелнишка върху 300 декара и обработват към 250 тона грозде, единствено тяхно от лозята към шатото. 250 000 бутилки поемат за положителните магазини и заведения за хранене освен у нас, само че и за цяла Европа, та чак до Бразилия. Виното отлежава в пясъчни тунели издълбани в хълма, върху която е ситуирана винарната. Те са изкопани на ръка от татко и наследник от региона на Мелник за година и половина и подсигуряват естествено непрекъсната температура и мокрота. За да отлежава добре виното над дъбовите бъчви звучи музика или естествени звуци като птичи песни.

Любителите и ценителите на хубавото вино се посрещат в дегустационната, тъй като винарната няма собствен ресторант или хотел. Разполага и с съвременна лаборатория, където ще се вихрят едни от основните подиуми в сериала. Сценаристите са безапелационни, че си оставят отворени вратата за втори, а за какво не и за трети сезон на „ Вина “ благодарение на експертката Вили Гълъбова.

фотоси:Десислава Кулелиева, Българска национална телевизия
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР