Семерджиев подаде молба с искане за по-лека мярка за неотклонение

...
Семерджиев подаде молба с искане за по-лека мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Съдът отказа да пусне от ареста Георги Семерджиев

Семерджиев подаде молба с искане за по-лека мярка за неотклонение заради влошено здравословно положение

Софийският градски съд отхвърли да пусне от ареста Георги Семерджиев, упрекнат за злополуката в София, при която починаха две млади дами. Според съда има заплаха той да се укрие и да извърши друго закононарушение. Определението не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред горната инстанция.

Семерджиев подаде молба с искане за по-лека мярка за неотклонение заради влошено здравословно положение, само че съдът я отхвърли, като означи, че са налице всички законови учредения за продължение на ареста му. Обвиняемият не се яви в правосъдната зала. Адвокатът му, Мирослав Христов, и прокурорите по делото нямаха информация за здравето му.

Мъжът, който е обвинен за пет закононарушения, се намира в ареста повече от три месеца. Защитникът му изиска той да бъде пуснат под домакински арест.

По думите на прокуратурата следствието за злополуката е към края си, а Семерджиев и бранителят му към този момент се срещат със събраните доказателства. От държавното обвиняване бяха срещу изменението на мярката в по-лека, защото няма условия, които да постановат смяната ѝ.

Пред медиите прокурор Събина Христова изясни, че на юрист Христов и на Семерджиев им е даден, по тяхно искане, период до 1 ноември за запознаване с материалите по делото. След това, в случай че те не създадат доказателствени претенции, на които наложително би трябвало да се отговори, ще бъде направен обвинителният акт и ще бъде импортиран в съда.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР