Семерджиев е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост. Прокуратурата

...
Семерджиев е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост. Прокуратурата
Коментари Харесай

На първа инстаниция: 20 години затвор за Георги Семерджиев frognews.bg

Семерджиев е упрекнат за причиняване на гибел по несъобразителност. Прокуратурата по този начин и не изиска той да дава отговор пред съда за ликвидиране с възможен предумисъл. От обвиняването признаха, че такава теза не би издържала.

 

Георги Семерджиев беше приет за отговорен за това, че към 23 ч. на 5 юли в София е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по този начин по несъобразителност е предизвикал гибелта на повече от едно лице. За това обвиняване получава 16 години затвор.

Виновен е за това, че е карал след използването на амфетамин и метамфетамин. По това обвиняване получи 2,5 години затвор, предават от bTV.

Семерджиев е приет за отговорен също, че на 10 юни посочил подправен документ от Швейцария за ръководство на автомобил, за което получава 5 години отнемане от независимост.

За подправените номера на колата получава 11 месеца отнемане от независимост.

За владеене на метамфетамин – наказване от 3 години затвор и санкция от 7000 лв..

 

На последното съвещание Семерджиев излезе с версия, че караният от него джип е бил даван чартърен и не той е управлявал транспортното средство в нощта на жестокия случай. Той изясни, че водач била жена, с която малко по-рано се срещнал по Instagram.  

 

Присъдата на Семерджиев пристигна девет месеца след случая. Случаят провокира голям скандал в обществото, откакто се разбра, че над някогашния футболист е имал разпънат чадър от Министерство на вътрешните работи. От силовото ведомство оповестиха, че 40 чиновници са взели участие в прикриването му. Една от тях е към този момент някогашната полицайка Симона Радева. Тя му е помогнала да се качи назад в дома си след злополуката, като му е занесла стълба.

 

Вътрешна инспекция сподели, че години наред Семерджиев се е измъквал безнаказано от полицията. Стана ясно, че той е и с подправена шофьорска брошура.  
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР