СЕМЕЛЕ ООД е компания за производство на плодове и зеленчуци,

...
СЕМЕЛЕ ООД е компания за производство на плодове и зеленчуци,
Коментари Харесай

СЕМЕЛЕ контролира производството с многостепенен софтуер


 Снимка: Shutterstock

СЕМЕЛЕ ООД е компания за произвеждане на плодове и зеленчуци, като в състава ѝ влизат четири обособени аграрни производители. Тя е основана през 2010 година с концепцията да отговори на на условията на клиентите за първокласен, естествен и натурален артикул.

Организацията е известна с афинитета си към внедряване на новаторски решения и желанието си да дава отговор на високи стандарти в областта на земеделието. През 2014 година вкарва система за положителни аграрни практики. Година по-късно, компанията внедрява и система за ръководство на качеството и сигурността на храните.

При избора на осведомителни решения в СЕМЕЛЕ ООД се обръща внимание на няколко основни момента - познаване на всяко работно място в компанията и тъкмо установяване на потока на информация, която би трябвало да минава от и към него, установяване на основни позиции, на които ще се работи със софтуерния артикул, установяване на типа и количеството информация, която ще се обработва в програмата, и направленията, за които ще се употребява, правене на в детайли задание към разработващия екип и непрекъсната връзка.

Основни бизнес провокации

СЕМЕЛЕ ООД стига до решението за внедряването на профилиран програмен продукт поради условията за непрекъсната проследимост и надзор, подбудени от повишаването на размера на работа. Целите, които са заложени в плана, са цялостна проследимост на стоково-материалните полезности, от доставките и производството на полето до крайния клиент.
Визитка на ИТ плана
Име на плана: Внедряване на многостепенен програмен продукт въз основата на системата S-Office ERP

Възложител: СЕМЕЛЕ ООД

Изпълнител: „ Степ-Софт “ ООД

Категория: Производство и търговия

Най-голямото предизвикателство при внедряването на системата е реалистичната преценка и добре плануваната организация – какъв обсег е необходим и вероятен. Компанията би трябвало да вземе доста фактори поради – при някои от обектите на сдружението се постанова вземане предвид с чести спирания в електрозахранването, липса на интернет за работа и синхронизация с централната база данни и други

ИТ решение

Софтуерът, основан на S-Office ERP, обгръща цялостното производството и търговията в една организация и разрешава ежедневни информации за развиването на бизнеса, на база на които управлението може да взима съответни решения по разнообразни проблеми. Служителите от своя страна имат опция да виждат по едно и също време в системата цялата информация, която им е нужна съгласно равнището на достъп. Добивът непосредствено се вкарва в софтуерната стратегия посредством баркод четци, като с това се минимизират и опциите за неточности. За функционалното внедряване на този програмен продукт е нужно една организация да разполага с добър хардуер и периферна техника.

Eфект от ИТ решението

След въвеждането на решението, екипът на СЕМЕЛЕ ООД получава опция във всеки един миг да има надзор и достъп до информация, обвързвана с активността на компанията. Софтуерът подкрепя и отчетността, като когато и да е мениджърите могат да получат информация за разноски за произвеждане, себестойност на продукция, разноски за превоз, вложени материали и търгувани стойности. Чрез него във всеки един миг е ясно какво се случва в другите различните бази на компанията, което спомага за контрола върху качеството.

Потенциал за развиване

В началото на 2018 година следва откриването на ново произвеждане на сокове от плодове и зеленчуци, което изисква обмисляне и подготовка за внедряване на нови осведомителни решения и разрастване на към този момент наличния програмен продукт. Плановете на групата производители включват още и внедряване на програмен продукт за надзор на достъпа на личния състав.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР