Семе от памук расте на борда на лунохода Чанъе-4. Кълновете

...
Семе от памук расте на борда на лунохода Чанъе-4. Кълновете
Коментари Харесай

Семе от памук расте в лунохода Чанъе-4

Семе от памук пораства на борда на лунохода " Чанъе-4 " . Кълновете са се появили от решетъчна конструкция навътре в резервоар, откакто по-рано този месец китайски транспортен съд кацна на противоположната страна на Луната , съгласно фотоси, предоставени от Института за напреднали технологии в университета Чонгиянг, оповестява " Гардиън ".

" Това е първият път, когато хора вършат опити за биологичен напредък на лунната повърхнина ", разяснява Си Генгсин, началник на опита.

Растения са отглеждани на Международната галактическа станция , само че това е първият път, когато семе покълва на Луната .

Способността да се отглеждат растения в космоса се възприема като решаващо за дълготрайни галактически задачи и установяването на човешки бази на други места в Слънчевата система , като Марс.

 Китай разгласява фотоси от Луната
Китай разгласява фотоси от Луната

Снимките са публикувани от телевизия CCTV

Производството на храна в космоса , в идеалния случай посредством потребление на локално добита вода, би означавало, че астронавтите биха могли да оцелеят надалеч по-дълго, без да се връщат на Земята за доставки .

Сондата " Чанъе-4 " - кръстена на китайската лунна богиня - направи първо в света кацане на противоположната страна на Луната на 3 януари, което е значима стъпка в упоритостите на Китай да стане галактическа мощ .

Учени от Университета Чонгиянг, проектирали пробната " мини лунна биосфера " , изпратиха 18-сантиметров резервоар с въздух, вода и почва.

Вътре са сложени памук, арабидопсис (малка цъфтяща растение от семейство синапени), семена от картофи, както и яйца от плодови мухи и дрожди .

Образите, изпратени от сондата демонстрират, че памукът пораства добре , само че към този момент нито едно от другите растения не е поникнало , добавя университетът.

" Чанъе-4 " е оборудван с принадлежности, създадени от учени от Швеция, Германия и Китай за проучване на лунната среда , галактическата радиация и взаимоотношението сред слънчевия вятър и повърхността на Луната.

 Русия и Китай се договориха за взаимно проучване на Луната
Русия и Китай се договориха за взаимно проучване на Луната

Двете страни показват топли връзки

Планирани са още четири лунни задачи , потвърждаващи старта на " Чанъе-5 " до края на годината, която ще бъде първата сонда, която ще върне проби от Луната на Земята от 70-те години на предишния век .

" Експертите към момента разискват и ревизират осъществимостта на идващите планове , само че се удостоверява, че ще има още три задачи след " Чанъе-5 ", сподели Ву Янхуа, заместник-ръководител на Китайската национална галактическа администрация (CNSA).

Според него, задачата " Чанъе-6 " ще бъде проектирана да върне проби от южния полюс на Луната и това ще бъде последвано от сонди, които ще извършат цялостни изследвания на региона . Поредицата от задачи ще сложи основата за построяването на лунна изследователска база , евентуално употребяваща 3D технология за принтиране за създаване на уреди.

Ву Янхуа разгласи, че Китай ще изпрати сонда до Марс към 2020 година .

 Русия оказва помощ на Китай за създаване на орбитална станция до 2022 година
Русия оказва помощ на Китай за създаване на орбитална станция до 2022 година

Русия е един от главните сътрудници на Китай в галактическото съдействие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР