СЕМ ще сезира прокуратурата за натиск и опит за цензура

...
СЕМ ще сезира прокуратурата за натиск и опит за цензура
Коментари Харесай

СЕМ сезира прокуратурата за натиск в БНР, налага глоба за спирането на сигнала

СЕМ ще сезира прокуратурата за напън и опит за цензура в БНР. Това реши регулаторът, откакто изслуша Редколегията на радиото и публицисти от екипа, в това число Силвия Великова. Работещите в медията приканиха Съвет за електронни медии да в профил генералния шеф Светослав Костов. От регулатора взеха решение да обсъдят ориста на Костов идващия петък, 27 септември.
Заради невижданото прекъсване на ефира на радиото, медията ще понесе глоба. Все още обаче не е известно каква сума ще бъде санкцията.
Заседанието на Съвет за електронни медии по свадите в БНР продължи към 30 минути. Преди това Великова споделя за своя среща със Светослав Костов, на която той й обяснил, че четирима души са му се обаждали с настояването тя да бъде свалена от ефир. Обяснил й, че натискът е голям и децата му няма да има какво да ядат, в случай че тя остане на работа. За напън от страна на Светослав Костов описа и Даниела Късовска, зам.-директор на стратегия " Хоризонт " в оставка. Тя подаде оставка, откакто Великова бе свалена от ефир.
Председателят на Съвет за електронни медии София Владимирова разгласи, че регулаторът ще сезира прокуратурата за напън и опит за цензура. Тя се базира на изнесените данни от публицистите в радиото. По думите й въпросът би трябвало да бъде отвеян към способния орган - държавното обвиняване.
В мнение, гласувано единомислещо и без полемики членовете на Съвет за електронни медии оповестиха, че прекъсването на ефирното лъчение на " Хоризонт " на 13 септември е невиждано, нарушило е изискванията на националната лицензия на БНР и е основало предпоставки популацията на страната да не бъде известено неотложно при положение на потребност. Според решението спирането на предаванията нарушава правото на информация. Затова БНР ще бъде санкционирано.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР