Селцето Кулдхара, изоставено пред далечния 19 век, се намира в

...
Селцето Кулдхара, изоставено пред далечния 19 век, се намира в
Коментари Харесай

Несподелена любов превръща село в призрачно царство

Селцето Кулдхара, изоставено пред далечния 19 век, се намира в региона Раджастан, Индия. То е осеяно със стотици разрушени пясъчни и каменни къщи и прашни пътища, а за руините му се счита, че са прокълнати и населявани от духове.

Създадено е през 13 век от кастата на брахманите (жреци, философи, учени, религиозни водачи). Те били мигранти от Пали и поради това биват наричани Палианци. Някога процъфтяващо, дом на 1500 души с 400 къщи, в този момент Кулдхара наподобява на нереален град, споделя offnews. През 1825 година хората от селото и жителите на още 83 обитаеми места в покрайнината внезапно групово напущат домовете и на се видени повече. Това всеобщо изгубване на над 1500 души без никакви следи оставя историците озадачени и до през днешния ден.

Едно от догатките е обвързвано с историята на някогашния министър-председател на Джайсалмер - Сарим Сингх, който се влюбва в дъщерята на началника на селото. Той доста я желал, само че тя не дала отговор на възприятията му. Сингх заплашил селяните и фамилията на управника, че ще наложи големи налози на целия регион. Предполага се, че хората от селото и останалите 83 в региона са решили да изоставен домовете си, с цел да защитят достойнството на момичето.

Легендата гласи, че преди да изоставен селото, брахманите хвърлят проклинание над местността, с цел да не може никой да живее в някогашната им обител. Разказва се, че всеки, който се е опитал на заживее в селото, е напуснал доста скоро поради опит с паранормалното. Така и до през днешния ден селото е пусто, оставено в руини. В момента е превърнато в туристическа дестинация, макар че продължава да се разпада. То е недостъпно през нощта, тъй като хората от прилежащите села имат вяра, че след залез слънце свръхестествени същества превземат мястото - чуват се натрапчиви гласове, виждат се отпечатъци по калта, движещи се сенки и надраскване на коли.

Въпреки разказите, Кулдхара продължава да приема доста туристи, любопитни да видят призрачното село, а държавното управление на Раджастан е решило да възвърне разрушеното населено място.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР