Селтик съхрани шансовете си за спечелването на три трофея в

...
Селтик съхрани шансовете си за спечелването на три трофея в
Коментари Харесай

Селтик нанесе нов удар на Рейнджърс и запази мечтата за три трофея

Селтик запази възможностите си за спечелването на три трофея в Шотландия, откакто през днешния ден нанесе нов удар по самочувствието на огромния си противник Рейнджърс и го отстрани за купата на страната. Селтик завоюва полуфинала за националната купа на Хемпдън Парк с 1:0, като единственото попадение вкара Жоао Педро Невеш-Жота в 42-ата минута след подаване на Дайцен Маеда. 

" Детелините ", които завоюваха по-рано напролет и Купата на Лигата, имат късмет да създадат нов требъл. На финала за националната купа на 3-и юни те ще спорят с втородивизионния Инвърнес Каледониън Тисъл, който през вчерашния ден удари с 3:0 Фолкърк. В локалната Висша лига Селтик води с 13 точки пред сините и се нуждаят от единствено една победа, с цел да побеждават като първенци. 

Играчите на Глазгоу Рейнджърс, водени от Майкъл Бийл, стопираха да играят в обстановка, в която чакаха съдията Уилям Калъм да отсъди нарушаване в тяхна изгода. Такова обаче не последва, Дайцен Маеда подаде на Жота, който без проблеми с глава прати топката в мрежата зад вратаря Алън Макгрегър. През второто полувреме пристрастеностите господстваха на терена и футболистите на Глазгоу Рейнджърс направиха всичко, което беше по силите им. Но отбраната на Селтик се оправи с центриранията от двата фланга, както и с мощните удари на Малик Тилман с крайник и на Тод Кантуел с глава.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР