Селта Виго победи Майорка в среща от 27-ия кръг на

...
Селта Виго победи Майорка в среща от 27-ия кръг на
Коментари Харесай

Селта Виго надви Майорка в последната минута в луд мач със седем гола

Селта Виго победи Майорка в среща от 27-ия кръг на Ла Лига с 4:3, като двата тима минаха през доста обрати в срещата. Селта събра 35 точки и заема 10-о място в класирането, до момента в който Майорка е 16-а с 26 и единствено 2 над зоната на изпадащите.

Селта излезе напред в резултата преди да изтече четвърт час игра, когато Тиаго Гаярдо се разписа. Той овладя топката, отбила се от гредата при шут на Франко Черви. Но единствено след 4 минути гостите изравниха Джовани Гонсалес изравни след центриране на Хауме Коста.

Още преди да измине половин час Селта още веднъж имаше задатък от един гол, като се разписа Денис Суарес. Той получи подаване от Яго Аспас и стреля, само че трябваше попадението на някогашния състезател на Андерлехт да бъде доказано с ВАР преди почитателите на Балаидос да се зарадват.

Но гостите не се отхвърлиха и изравниха в 4-ата минута на второто полувреме, когато Джоузеф Айду си вкара автогол. Но минута по-рано можеше да стане 3:1, а не 2:2. Но вратарят-ветеран на Майорка Серхио Рико избави мощен изстрел на Гаярдо.

Яго Аспас обаче още веднъж изведе своите напред за 3:2 в 61-акта минута след пас на Черви, а Майорка можеше да изравни. Но попадението на Aнтонио Райо беше анулирано с ВАР. Все отново гостите стигнаха до ново тъждество за 3:3 от дузпа, осъществена от Салвадор Севия в 87-ата минута. Дузпата беше допълнена с премахване на Уго Майо, който в този случай получи втори жълт картон.

Но съдията Мигел Анхел Ортис не беше завършил с дузпите в този мач и даде такава за домакините в 97-ата минута, откакто видя игра с ръка на бранител на Майорка. Гостите стачкуваха, само че съдията остана неотстъпчив и Аспас вкара за крайното 4:3.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР