Селски кмет беше арестуван с подкуп. Белезниците щракнаха на ръцете

...
Селски кмет беше арестуван с подкуп. Белезниците щракнаха на ръцете
Коментари Харесай

Две са версиите за ареста на кмета на Войнягово

Селски кмет беше задържан с рушвет. Белезниците щракнаха на ръцете на най-младия кмет в Карловско – 24-годишният Тодор Танковски. В него бяха открити белязани пари - няколко банкноти от по 50 лв.. Униформените обискираха персоналния му автомобил и жилището, в което живее.

Една от версиите за задържането му - получил рушвет от човек от селото за издаване на строително позволение за къща. Другата версия - Танковски е влез парите от човек, който желал да добива инертни материали.

„ Знаем, че кметът на Войнягово Тодор Танковски е арестуван за 24 часа в РУ-Карлово с обвиняване за рушвет от 150 лева ”, разяснява за „ Здравей, България ” секретарят на Община Карлово Стефан Стоянов.

По думите му, от кметът не зависело нито издаването на позволение за строителство, нито издаването на позволение за рандеман на инертни материали. Въпреки това, Стефан Стоянов счита за по-достоверна версията за рушвет за рандеман на инертни материали.

„ Имахме сигнал, че отпуснатите средства от Община Карлово за ремонт на пространства в кметството, не са оползотворени по предопределение. Кметът на общината разпореди да се образува комисия, която да извърши инспекция. В резултат на тази инспекция беше осъществен надчет на кмета на Войнягово Тодор Танковски в размер на 1800 лв., която той за 6 месеца би трябвало да възвърне. Той стартира да изплаща сумата от предишния месец, като от заплатата му се отделят по 300 лева месечно ", добави секретарят на Община Карлово Стефан Стоянов.

Очаква се през днешния ден прокуратурата да изиска задържане за 72 часа на Тодор Танковски.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР