Селска община е готова да даде 80 хиляди лева за

...
Селска община е готова да даде 80 хиляди лева за
Коментари Харесай

СКАНДАЛНО! Селска община вади 80 бона за кола втора ръка

Селска община е подготвена да даде 80 хиляди лв. за автомобил втора употреба за потребностите на администрацията! Скандалът лъсна при инспекция на Lupa.bg в уеб страницата за публични поръчки.

От информацията е видно, че кметът на с. Борино Джамал Коджабашев, който ръководи село с 2400 поданици, търси да закупи използван автомобил на стойност 66 660 лв. без Данък добавена стойност! С налога колата втора употреба ще коства тъкмо 79 992 лв.! Срокът за подаване на офертите е 13 февруари 2020 година Обществената поръчка не се финансира от европейските фондове, а единствено от бюджета на родопската община.

Проверката ни сподели, че за грандиозната сума може да се купи супер първокласен джип ауди Q7 S-line с 272 „ коня” под капака, създадено през ноември 2016 година, който би бил потребен на мастити общинари поради пресечения терен на общ. Борино.

Пак в границите на 75 000 - 80 000 лв. локалните старейшини ще може да се водят и на рейндж-роувър Sport от 2014-а с 292 конски сили. И двата джипа са натъпкани с екстри, с цел да е комфортно на управниците в бедната родопска община. Борино е известно като родното село на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР