Селото Лицян е разположено в северо-западен Китай, на края на

...
Селото Лицян е разположено в северо-западен Китай, на края на
Коментари Харесай

В Китай е открито село с руси и синеоки

Селото Лицян е ситуирано в северо-западен Китай, на края на пустинята Гоби. Много от жителите се отличават с осанка, напълно нетипична за коренните китайци – имат сини или зелени очи, дълги носове и светла коса, което провокира съмнения за техния европейски генезис.

По тези места в миналото е минавал пътят на коприната. Предполага се, че древноримските бойци са обитавали по тези места през I век преди нашата епоха.

През 53 година преди нашата епоха армията на римския военачалник Марк Лициний Крас се е сблъскала с превъзхождащата я по бройка войска на парфяните, пристигнали от територията на сегашен Иран.

Хиляди римляни починали в борбата, само че някои се избавили с бягство и се придвижили на изток. През 36 година преди нашата епоха те приели да служат на народа хуну, като взели участие в борба против китайците, само че в последна сметка римляните били пленени.

 В Китай е намерено село с руси и синеоки

В китайските летописи се загатва за пленяване на войнска част, наподобяваща по строяването си очертанията на риба. Възможно е да става дума за изграждане, което употребявали римските легионери.

Впоследствие римляните били освободени от плен и се заселили в западен Китай, основавайки Лицян. Днешните поданици евентуално са потомци на античните римляни, а и на други бойци от армията на хуну, измежду които имало и европейци.

Разкопки на антични погребения откриват в една от гробниците остатъци на човек, чийто растеж достигал до 180 сантиметра. Това също приказва за допустимо наличие по тези места на антични римляни и европейци.

Съмнения обаче провокират догатките на скептиците, които акцентират, че през II век на нашата епоха, при ръководството на император Траян, римската империя е достигнала пика на териториалното си господство.

В същото време империята Хан е почнала да се разпада. Като единствена връзка сред тези империи е бил Великия път на коприната, по тази причина е напълно допустимо около него да бъдат открити голям брой заровени антични римляни и други европейци, починали по пътя.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР