Село в Русенско почита 2 юни с нов паметник на

...
Село в Русенско почита 2 юни с нов паметник на
Коментари Харесай

Село в Русенско издигна паметник на Христо Ботев за 2 юни

Село в Русенско уважава 2 юни с нов монумент на Христо Ботев. Той ще бъде открит довечера в центъра на селото, където към този момент се оформя дребен родолюбив комплекс от четири монумента и серия от пана на възрожденска тема.

Паметникът на Ботев е висок 2,40 м и е подложен върху плочи и фундамент, облицовани с черен гранит. Самият бюст от метал е дело на столичен ваятел, чийто жанр е от близкото село Волово.

Снимка: btvnovinite.bg

Той е третият паметник, който се издига в селото за последната година, след паметниците на Васил Левски и Екзарх Йосиф, чието име носи селото.

Те са направени с дарения от локални хора и персонални средства на кмета Илия Данев, който е основател за патриотичния ъгъл.

Снимка: btvnovinite.bg

Трите нови паметника допълват построения през 1982 година войнишки монумент с имената на участвалите в трите войни - 1912, 1915 и 1918 година

Снимка: btvnovinite.bg

Те се допълват от няколко пана, на които са изобразени срещата на Ботев и Левски в Солаковия хан в Букурещ, цитати на двамата революционери, българският трибагреник и революционното знаме с надпис „ Свобода или гибел “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР