Село Шишенци е едно малко селце във Видинско. В него

...
Село Шишенци е едно малко селце във Видинско. В него
Коментари Харесай

Това е най-зловещото село с призраци в България СНИМКИ

Село Шишенци е едно малко селце във Видинско. В него живеят към 120 души, 80 % от които са със сини очи. Това обаче надалеч не е най-интересното нещо, обвързвано с мястото, написа pochivka.blitzbg.

Селцето, намиращо се едвам на 5-6 км. от българо-сръбската граница, е известно като едно от най-страшните места в България. Местните са уверени, че в региона има самодиви, а някои от по-възрастните жители са безапелационни, че точно Шишевци е домът на самодивите.

Наскоро охранителните камери в църквата Свети 40 мъченици във Велико Търново са снимали необясними сферични феномени, за които локалните считат, че са духовете на умрелите български царе.

За появяването на феномените в храма беше обявено от шефа на историческия музей Иван Църов.

По негови думи към този момент съвсем 1 месец към гробовете на българските царе се появяват мистериозни светлини и сфери.

Засега обаче тайнствените светлини не могат да се засекат от гости на храма. Всеки път, когато в храма влезе човек, сферите изчезват и от камерите за видеонаблюдение.

Но в селото никой не смее да излезе след 21.00 часа вечерта. Почти всички се заключват и не излизат измежду нощ. Твърди се, че повода за това е, че всяка вечер по улиците на селото се чуват крясъци от гласовете на мъже, дами и деца и пердашене на тъпани.

Скептици споделят, че това са чакали, само че жителите в селото описват, че хората ги побиват тръпки и описват, че вечер не смеят да излизат, тъй като не знаят какво има на открито.

По- възрастните поданици описват, че когато са били по-млади са се осмелявали да погледнат през прозорците си и са виждали по какъв начин високи дами с бели плебеи са танцували край селцето в кръг с вдигнати към небето ръце.

Според легендата, която се популяризира от уста на уста в селото, гласовете на чуващите се дами, деца и мъже са на грубо убити хора.

Преди доста много време тръгнали сватбари от прилежащо село, с цел да дават младоженка в Шишенци. Момичето обаче било мечтано от различен, който не желал да я дават в това село.

По пътя към селото на сватбарите им била нап

Най-възрастният гражданин на селото е 85 -годишната баба Цветана. Близките на дамата са заровени с задния й двор. " Тука е свекърва ми, тука е шурей ми, и мъжа ми, и свекър ми ", демонстрира гробовете баба Цветана.

Най-млад пък е 57-годишният Евгени. В неговия двор също има заровени. " Баща ми 2003-та се спомина и си го погребахме ей тука. И майка ми също ", споделя той.



Баба Марина споделя, че от както се помни в никакъв случай в селото не е имало гробище. Селото било разпръснато и нямало уместно място. И по тази причина в този момент всеки си прави гробище където си желае - в двора или просто на ливадата.

След подписването на Ньойския кротичък контракт гробището на селото остава в територията на Сърбия. От тогава локалните избират да погребват околните си в двора. Преди години на мястото на селото имало единствено няколко колиби. От там идва и името му.

Преди имало 55 къщи, в тях живеели над 400 индивида. Сега в селото има едвам 15 поданици. И по тази причина цялото е осеяно с гробове.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР