Село Крумово, което е само на 5 километра от Пловдив,

...
Село Крумово, което е само на 5 километра от Пловдив,
Коментари Харесай

Село до Пловдив е с окаяна инфраструктура, гражданите готвят протест

Село Крумово, което е единствено на 5 километра от Пловдив, става все по-привлекателно за живеене и вложение. Улиците в обитаемото място, една които  " Васил Левски ", са в трагично положение, описа в студиото на Plovdiv24.bg  Владимир Бинев.

През " Васил Левски " минава пътят за летище Пловдив, за детската градина и църквата. Тази улица обаче в никакъв случай не е имала асфалт. През студените месеци, изключително след дъжд, е невероятно да се премине, а през лятото родителите не пускат децата си да играят на открито поради прахоляка. Преди десетина и повече години тук е направена канализация. Не е ясно дали действа, тъй като улицата е оставена на черна запечатка. 

Проблемът неведнъж в течение на годините е поставян пред кмета на селото и управлението на община " Родопи ", само че без резултат. Крумовци участват всяка година на публичното разискване на проекто бюджета на общината и упорстват да се плануват средства освен за ул. " Васил Левски ", а и за други улици. Винаги им е отговаряно, че няма пари за асфалтиране и че и в другите обитаеми места е по този начин. Хората обаче се гневят, че за избрани села, главно в Родопската яка, се намират средства, а в края на предходната година изненадващо е асфалтирана една последна улица в Крумово. Сега са събрали подписка от над 100 души, която ще внесат в общината да се плануват средства в бюджета.

Жителите на Крумово ще се включат в митинга пред постройката на община " Родопи " на 20 януари от 10 ч. На демонстрацията ще се желае оставката на основния проектант Атанас Недевски. 

Подробности по тематиката гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР