Село Катуница, Област Пловдив отговори положително на зададеният им в

...
Село Катуница, Област Пловдив отговори положително на зададеният им в
Коментари Харесай

Референдум: Катуница реши с 904 ДА!

Село Катуница, Област Пловдив отговори позитивно на заложеният им в референдум въпрос.

От 1877 индивида с право на глас, 924 дали своят вот, от които 904 с отговор "ДА ", 18 с отговор "НЕ ", 2 бюлетини недействителни, което прави автентичен референдума, заради присъединяване в него на над 40% от жителите с право на глас.

Така те показаха мнението си срещу това органите на локалното самоуправление и локалната администрация в Кметство Катуница и Община Садово да издават и съгласуват всевъзможни административни актове и позволения от компетентността си, в това число за създаване на здания на главно застрояване и за слагане на преместваеми обекти, по отношение на концесия за рандеман на строителни материали - пясъци и чакъли от находище "Кацара ", сектор "Кацара2 " в землището на с. Катуница, община Садово.

Председателя на Общинската изборна комисия - гр.Садово юрист Кристиан Гьошев съобщи, че денят на референдума е минал умерено, без тъжби и сигнали.

Според него, позицията от референдума на жителите на Катуница, изразена с близо 50% избор е "Признак за възкръсване на гражданското общество от летаргията и религия на хората, че ръководството на страната и обитаемоте места, може да се върне фактически в техни ръце! ", сподели още той за Bnews.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР