Село Живково живее в страх заради избягал подсъдим за убийство.

...
Село Живково живее в страх заради избягал подсъдим за убийство.
Коментари Харесай

Подсъдим за убийство тормози цяло село, докато е под домашен арест

Село Живково живее в боязън поради избягал обвиняем за ликвидиране. Мъж под домакински арест беше в неопределеност в продължение на повече от седмица. В това време атакува очевидец по делото против него. Все отново полицията съумя да го задържи през вчерашния ден.
Свидетелите по делото му още се тормозят от разпра. Многократно са били заплашвани от Любомир Ечев, че ще ги убие.
Той е обвиняем за убийството на татко си. Заловен е от съседите си, до момента в който се опитвал да се отърве от тялото.
61-годишният Ечев е направил признания, а делото тече към този момент втора година.
Стефан Миладинов, който му е комшия, уточни, че полицията е проверявала дали е в дома си 2 пъти.
„ Той си знае и по-късно си излиза. Вечер никой не го ревизира. Знае, че като му мине инспекцията и втора няма да има. В махалата всички ги е боязън от него. Въоръжен е. Бивш шлосер е. Направил си е пушки, пистолети”, разяснява той.
С наближаването на делото арестантът обаче станал и нападателен. Заканвал се на очевидците в процеса с надписи по къщата си. В нощта на 20 юни даже пресреща мъжа на Татяна Кирилова с железна тръба. Нападението записват и околните камери.
„ Той крещеше по него "Ще те убия, ще те утрепя " и не знаех какво да направя. Бях безсилна, с цел да оказа помощ на брачна половинка си. Делото наближава и очевидно това нещо е отключило нещо в него. Някаква провокация. Не знам”, сподели тя.
След офанзивата Ечев изчезва.
„ Много ни е боязън. Ние сме непрекъснато под ключ, към този момент няма сън, няма успокоение. Аз съм на медикаменти, на успокоителни”, добавя Татяна.
Веднага е разгласен за търсене. Въпреки това Ечев е забелязван постоянно в селото. Заплашвал, че ще убие очевидците по делото си.
Цветко Петков също се е сблъскал с него. „ Беше зад една шипка, клекнал и си държеше пушката. Извика „ Стой” и 100 метра ме гони”.
Беглецът беше хванат от жандармерията едвам през вчерашния ден покрай църквата в Живково.
Днес би трябвало да протече съвещанието по делото му. От полицията показаха, че не желаят да разясняват методите им на защита на арестантите под домакински арест. По думите им са сложили са патрули в дните, в които е бил в неопределеност.
От боязън Петър Янкулов избягал в Ихтиман, а Таня Златкова също не е била в дома си. „ Безумие е да се пусне подобен човек под домакински арест. В понеделник започнаха съществено да го търсят, дни наред преди този момент единствено се патрулираше по улиците. Влизал е по къщите, дебнел ни е”, споделя Златкова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР