Село, чието училище е закрито преди 9 години, организира тържествено

...
Село, чието училище е закрито преди 9 години, организира тържествено
Коментари Харесай

Село без училище открива учебната година

Село, чието учебно заведение е закрито преди 9 години, провежда тържествено разкриване на образователната година. То ще бъде навръх 15 септември, от 11,00 часа, в двора на пустеещото до неотдавна школо, което локална гражданска организация, учредена от будни поданици, към този момент стартира да възражда.
 Дарик радио
Селото е Црънча, където тържествено ще откриват спортна образователна година за новоучредения локален клуб „ Спартак “. В тържествената част от програмата са включени рецитал и осъществявания на малчуганите от детската градина, певческата група и танцовия състав към читалището. Има и атрактивен детайл – спортни демонстрации с присъединяване на Кирил Вълчев-Скалата, футболен клуб „ Бенковски “ и други.
 Дарик радио
Същото село през ноември предходната година бе готово на митинги поради желанията на общинското управление в Пазарджик да разгласи базата на затвореното от 2012 година учебно заведение „ Васил Левски “ за обмен. След острата социална реакция кметът Тодор Попов отдръпна предлагането си и съобщи, че ще даде парцела на црънчани.-->
 Дарик радио
Година по-късно там напълно с непринуден труд и дарения е основан салон, в който от ден на ден младежи упражняват бокс, фитнес и други спортове. Има и треньори. След социална полемика мястото бе оповестено за свободна от интернет зона по искане на младежите – те пожелаха там да няма електромагнитни облъчвания.
 Дарик радио
А връзките на Фондация „ Бъдеще за антична Царина “ с локалната власт са изцяло узаконени. На 2 септември кметът на селото Евгени Атанасов издава заповед, с която публично дава за стопанисване на Спортен клуб „ Спартак “ преустроеният от доброволци гимнастически салон, дружно с имуществото в него, сервизни и спомагателни пространства за съблекални, както и предното дворно пространство.
 Дарик радио
Редом с идеята базата на бившето учебно заведение да се извърши с просветителни, културни и спортни действия, фондацията неотдавна работи и по още един план – за възобновяване на кинотеатрите в читалището и навън.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР