Село Бузяковци се намира на 50 километра от София. Населението

...
Село Бузяковци се намира на 50 километра от София. Населението
Коментари Харесай

Олимпийска мечта… под карантина и с полицейски надзор

Село Бузяковци се намира на 50 километра от София. Населението наброява не повече от 10 поданици в преклонна възраст. За състезателен живот и дума не може да става. Но колкото и необичайно да звучи, това място е значима спирка по пътя към олимпийската фантазия на едно момиче.

Най-добрата ни състезателка в скока на дължина - Милена Миткова, преследва първото си присъединяване на най-големия състезателен конгрес с тренировки в цялостна обществена изолираност в селото.

Снимка: bTV

Тя живее и тренира в Испания, само че поради обстановката с ковид се завърна в България и в този момент е под наложителната 14-дневна карантина.

„ Дойдох тук, тъй като, в случай че се бях прибрала в София, цялото ми семейство автоматизирано влиза под карантина с мен. В Бузяковци няма хора по принцип - от пет къщи към нас единствено в една живее една стара жена - баба Цана, само че ще я видя чак след две седмици “, споделя Милена.

Вече няколко дни атлетката не е комуникирала с други хора и чака полицията да ревизира дали съблюдава карантина. Води подготовката си най-много с подръчни средства в градината на остарялата фамилна къща.

„ Тренирам по стълбите, както и в двора с тежести. Използвам всичко, което има в градината. На пънчетата от дърветата вършат подскоци, открих си и положителни стойки за щангата. Най-вече обаче залагам на извършения без тежести - със лично тегло, върша подскоци по тревата. “

Снимка: bTV

За Милена е немислимо да прекрати тренировки. През тази зима тя записа персонален връх и попадна в топ 10 на европейската класация. Постижение, които ѝ дава очаквания да дебютира на олимпийските игри в Токио и да се показа добре на шампионата на Европа в Париж.

„ Такава е обстановката. Опитвам се да се натъкмявам към изискванията. Подготовката ми се нарушава тъкмо толкоз, колкото на всеки различен състезател по време на изключителното състояние, оповестено освен в България, само че и в доста други страни. “

Снимка: bTV

И по този начин - надалеч от стадионите и модерните средства за подготовка, Милена и хиляди спортисти по света не престават по пътя към своята си олимпийска фантазия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР