Селищата Агия Параскеви Мениди, Капота и Лефанто в Гърция се

...
Селищата Агия Параскеви Мениди, Капота и Лефанто в Гърция се
Коментари Харесай

Пожарите в Гърция: Пламъците заплашват Национален парк гора Дадия, три селища са евакуирани

Селищата Агия Параскеви Мениди, Капота и Лефанто в Гърция се изтеглят заради разрастването на пожара, който гори в Парнита от 22 август, предава  Proto Thema .

По фронтовете работят 9 хеликоптера, в това число един за съгласуваност, и 8 самолета: 4 от Гърция, два от Германия и два за битка с пожари Canadair.  Според брифинга на Василис Кикилиас ситуацията в Парнита е извънредно сериозна. Но той е подчертал, че въздушните средства са пристигнали допустимо най-бързо посредством отклонение на въздушните средства от Аспропиргос.

Огънят още веднъж се изкачва по планината, до момента в който в региона духат мощни ветрове. Пламъците са достигнали точката, където стартира Национален парк гора Дадия, място, което не е горяло преди. Според източници на гръцката медия, посоката на преобладаващите ветрове в този миг " избутва " пламъците към съответната точка и се поставят старания фронтът да бъде невисок. Заместник-кметът на Ахарнон Никос Хагорарис е декларирал пред ERT, че пожарът е навлязъл в Националния парк.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР