Селин Дион е диагностицирана със Синдрома на скованата личност (SPS),

...
Селин Дион е диагностицирана със Синдрома на скованата личност (SPS),
Коментари Харесай

Селин Дион е диагностицирана с нелечимо неврологично заболяване

Селин Дион е диагностицирана със Синдрома на скованата персона (SPS), който кара мускулите ѝ да се напрягат неконтролируемо.

Това е автоимунно неврологично заболяване. Подобно на други типове неврологични разстройства, SPS визира централната нервна система. Автоимунното разстройство поражда, когато имунната система погрешно разпознава естествените телесни тъкани като нездравословни и ги нападна. Заболяването трансформира страдащите в " човешки скулптури ", защото последователно блокира тялото и в последна сметка оставя хората неспособни да вървят или да приказват.

Въпреки че няма лекуване за положението, съществуват способи за закъснение на прогресията, като Селин разкрива, че прави всичко допустимо, с цел да сведе до най-малко признаците.

54-годишната певица се обърна към почитателите си с обява в обществените мрежи, в която разкри, че болестта я е принудило да анулира европейското си турне.

" Здравейте на всички, скърбя, че ми лиши толкоз време да се свържа с вас. Всички вие ми липсвате толкоз доста и нямам самообладание да бъда на сцената и да приказвам с вас персонално. Както знаете, постоянно съм била отворена книга и не бях подготвена да кажа нищо преди, само че в този момент съм подготвена. От дълго време се сблъсквам с проблеми със здравето си и ми беше доста мъчно да се изправя пред провокациите и да приказвам за всичко, през което преминавам. Наскоро ми сложиха диагноза за доста рядко неврологично заболяване, наречено Синдром на скованата персона, което визира 1 на всеки милион души . Въпреки че към момента учим това рядко положение, към този момент знаем, че точно то е повода за всички конвулсии, които имах. За страдание, тези конвулсии засягат всеки аспект от всекидневието ми, от време на време предизвикват компликации при вървене и не ми разрешават да употребявам гласните си струни, с цел да пея както преди. Болно ми е да ви кажа през днешния ден, че това значи, че няма да съм подготвена да възобновя турнето си в Европа през февруари. Имам страховит екип от лекари, които работят дружно с мен, с цел да ми оказват помощ да се оправя, както и моите скъпоценни деца, които ме поддържат и ми оказват помощ. Работя интензивно с моя терапевт по спортна медицина всеки ден, с цел да изградя назад силата си, само че би трябвало да призная, че това е битка. Всичко, което знам, е, че пеенето е това, което съм правила през целия си живот, и това, което обичам да върша най-вече. За да мога да ви допирам още веднъж с него, нямам различен избор, с изключение на да се съсредоточа върху здравето си сега и имам вяра, че съм на път да се възстановя. Обичам ви доста и в действителност се надявам, че ще мога да ви видя още веднъж напълно скоро ".

Селин за първи път загатна за здравословните си проблеми през януари, когато анулира северноамериканското си турне „ Courage “ от 9 март до 22 април. Според прессъобщение, оповестено на нейния уеб страница, тя е била принудена да се откаже от концертите заради " тежки и упорити мускулни конвулсии ".

Съобщението пристигна три месеца откакто трябваше да анулира присъединяване в Лас Вегас поради същия здравословен проблем.

През последните няколко десетилетия Селин стана известна като " Кралицата на Лас Вегас " поради извънредно сполучливите си изяви там.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР