Селфи манията вече е обявена за психиатрично заболяване в САЩ,

...
Селфи манията вече е обявена за психиатрично заболяване в САЩ,
Коментари Харесай

Психолог: Селфи манията е обявена за психиатрично заболяване

Селфи манията към този момент е оповестена за психиатрично заболяване в Съединени американски щати, разяснява психологът Полина Василева. По думите ѝ до случаите поради селфита се стига поради търсенето на „ лесна ” популярност, написа Novini.bg.

``
реклама

„ Характерно е за пубертета, когато децата търсят своето място, а обществените мрежи им предлага лесна изява. При тях се следи едно обсесивно държание. Децата са склонни на рисково държание и това се следи във всички тези трагични случаи ”, изясни психологът.

Според експертът предварителната защита би трябвало да идва от персоналния образец, а родителите и цялото общество би трябвало да бъдат ангажирани. „ Когато ни липсват внимание, самочувствие и убеденост, имаме потребност да ги получим извън ”, разяснява още психологът.

Полина Василева разясни, че обществените мрежи са една заблуда и посредством тях не може да се запълнят тези празнини. Това, което може да се получи, е краткотрайно задоволство от събраните лайкове. Психологът посъветва младежите да търсят някакъв тип публично потребна активност, което ще докара до по-дълготрайно възприятие на задоволство. Спортът също оказва помощ и повишава самочувствието.

Едно от дребното изследвания по тематиката в световен мащаб демонстрира, че близо 260 души по света са изгубили живота си за шест години при опит да се самоснимат. Най-много са смъртните случаи при 20-годишните - над 100. Повече от 70 пък са измежду младежи, сочи проучването.

В неделя 17-годишен младеж почина в Приморско при опит за фотография, като падна от 20 м височина. Мястото на случая е зарязан градеж, до който никой не би трябвало да има достъп. Оказва се, че оградата край градежа е с огромни пролуки и всеки може гладко да стигне до покрива на рисковата постройка.

Трагичният случай в Приморско не е единствен у нас. В края на 2017 година жена умря при рухване от виадукта до тунел Витиня, евентуално в опит да се самоснима.

От началото на годината има и други случаи: 14-годишно момче беше ударено от волтова дъга на гарата в село Калитиново след селфи върху вагон. 12 дни след случая детето умря.

Дете на 15 години се удави в язовир край пловдивско село - още веднъж при опит за фотография.

В Бургас 16-годишен се простреля с газов револвер - за благополучие не съдбовно. По думите му случаят се случва поради опит за селфи с оръжието.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР