Селекцията на Германия разби Естония при визитата си в Талин,

Селекцията на Германия разби Естония при визитата си в Талин, ...

Кабаков изгони Джан, но Германия продъни Естония.


Селекцията на Германия разби Естония при визитата си в Талин, надвивайки съперника с 3:0 при визитата на „Льо Кок Арена”. Това се случи, след като Маншафта игра с човек по-малко, след като българският съдия Георги Кабаков изгони Емре Джан още в 14-ата минута на срещата в столицата на Естония. Това е най-бързият червен картон в европейски квалификации от септември 2003-а година.

Два гола на Илкан Гюндоган (52’ и 58’), както и гол на Тимо Вернер бяха достатъчни, за да може германците да вземат успеха в Прибалтика и да се изравнят на върха по точки с лидера Холандия.

Рано-рано в двубоя Емре Джан можеше да поведе Маншафта напред, засичайки подаване от Кимих, но топката премина встрани от вратата на естонците. В 14-ата минута пък халфът на Ювентус бе изгонен с директен червен картон от Георги Кабаков, след като препъна Ливаак, който пък бе фронтално срещу вратата на Мануел Нойер. Това не се понрави на халфа, който твърдеше, че не бе последен в защитата, но ситуацията бе кристално чиста за гол.

Emre Can's red card in the 14th minute is the fastest red card in a Euro qualifier since September 2003

Източник: gong.bg