Селекционери от фестивалите в Кан, Берлин, Венеция, Локарно, Black Nights

...
Селекционери от фестивалите в Кан, Берлин, Венеция, Локарно, Black Nights
Коментари Харесай

Онлайн фестивал за късометражно кино - с мисия

Селекционери от фестивалите в Кан, Берлин, Венеция, Локарно, " Black Nights " в Талин и доста други сплотяват старания в " Май дарлинг куорънтийн ", онлайн фестивал за късометражно кино, основан с благотворителна цел по време на ковид епидемията.

В актуалната сложна обстановка, породена от вируса COVID-19 и засягаща целия свят, филмовата промишленост бе принудена да отсрочи и анулира доста събития. Това включва огромни фестивали за късометражни филми, измежду които тези в Оберзхаузен и Глазгоу, " Go Short " в Неймехен, Нидерландия, " Short Waves " в Познан, Полша, и " Regard " в Сагеней, Канада, както и основни фестивали за пълнометражно кино като " CPH:DOX " в Копенхаген, " SXSW " в Тексас, " Tribeca " в Ню Йорк, " Vision du Reel " в Нион, Швейцария, и, несъмнено, " София филм фест ".

В отговор на обстановката се появи нов онлайн фестивал за късометражно кино, озаглавен " Май дарлинг куорънтийн ", който стартира по-рано през март. Домакин е платформата за късометражно кино Talking Shorts, която ще помогне за набиране средства в битката против COVID-19 и в поддръжка на хора и събития, които бяха наранени от пандемията.

Инициативата за фестивала е на Енрико Ванучи, съветник на късометражната стратегия на Венецианския фестивал и селекционер на Пазара за късометражно кино в Торино. В момента Енрико живее под карантина в Италия.

Всяка седмица от понеделник до неделя фестивалът показва стратегия от седем кино лентата, а публиката може да гласоподава за обичаното си седмично заглавие. Зрителите са насърчавани да вършат дарения посредством страницата GoFundMe. 50% от тях ще отидат за " Лекари без граници " - социална здравна организация, настояща в международен мащаб. Останалите 50% ще бъдат дарени в помощ на засегнатите културни институции и чиновници, които ще се сблъскват, както с организационни, по този начин и с финансови усложнения през идващите месеци и години.

Фестивалът за късометражен филм " Май дарлинг куорънтийн " ще продължи до привършване на актуалната обстановка.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР