Селекционери от фестивалите в Кан, Берлин, Венеция, Локарно, Black Nights

...
Селекционери от фестивалите в Кан, Берлин, Венеция, Локарно, Black Nights
Коментари Харесай

Започна онлайн фестивалът за късометражно кино My darling qarantine

Селекционери от фестивалите в Кан, Берлин, Венеция, Локарно, Black Nights в Талин и доста други сплотяват старания в основаването на онлайн фестивала за късометражно кино My darling qarantine. Той стартира на 16 март и е основан с благотворителна цел по време на епидемията от ковид COVID-19.

Домакин е платформата за късометражно кино Talking Shorts, която ще помогне за набиране средства в битката против COVID-19 и в поддръжка на тези хора и събития, които бяха наранени от пандемията.

Инициативата за фестивала е на Енрико Ванучи, съветник на късометражната стратегия на Венецианския фестивал и селекционер на Пазара за късометражно кино в Торино.

Фестивалът My darling qarantine Short Film Festival (MDQSFF) разчита на оферти с антиутопично наличие от консултанти по късометражно кино за фестивалите в Кан, Берлин, Локарно и доста други фестивали. Селекционери от наранени събития, като да вземем за пример полския фестивал Short Waves, също оказват помощ със своя опит.

Всяка седмица от понеделник до неделя фестивалът ще показва стратегия от седем кино лентата, а публиката ще може да гласоподава за обичаното си седмично заглавие. Зрителите са насърчавани да вършат дарения посредством страницата GoFundMe.

Достъпната селекция през тази първа седмица включва " Пощенски картички от края на света " (реж. Константинос Антонопулос, Гърция, 2019) за гръцко семейство в търсене на излаз от усамотен остров в Средиземно море, където ненадейно е изправено пред вероятността за края на света. Филмът към този момент има положително фестивално наличие с прожекции в Сараево, Тампере и Уинтертур, където завоюва премията на публиката през 2019 година, а прожекцията на MDQSFF е първата онлайн възможост за публиката да види кино лентата.

Половината от даренията на феновете ще отидат за Лекари без граници, социална здравна организация, настояща в международен мащаб. Останалите 50% ще бъдат дарени в помощ на засегнатите културни институции и чиновници, които ще се сблъскват, както с организационни, по този начин и с финансови усложнения през идващите месеци и години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР