Селекционерът на Швейцария Владимир Петкович говори на брифинга преди мача

...
Селекционерът на Швейцария Владимир Петкович говори на брифинга преди мача
Коментари Харесай

Петкович: Срещу България е важна концентрацията ни

Селекционерът на Швейцария Владимир Петкович приказва на брифинга преди мача с България. Опитният експерт призна, че чака с неспокойствие идните мачове на своя тим, които наброяват над 15 до края на годината. Треньорът подчертава, че желанието му е неговите ученици да започват с победа против нашия тим още в утрешния ден. „ Всички, които са в този момент в състава, са в положение да играят. Тренирахме няколко пъти, имаме занятие и през днешния ден, след което ще преценим кои ще изберем за утрешния мач. До последно ще изчакам, с цел да реша на кой да разчитам”, стартира Петкович.

„ За мен тактическата сграда не е от чак такова значение. Важното е всеки състезател да си знае мястото и да действаме като състав. Може би България на следващия ден ще играе в 4-1-4-1, само че е значимо ние да сме концентрираме”, продължи селекционерът.

„ Ще се опитаме да изиграем съсредоточено мача през цялостните му 90 минути. Ранен гол ще ни помогне, само че е значимо да обърнем внимание и в играта в защита”, приказва за мача с "лъвовете " той.

За натоварената стратегия:

„ Искаме да вървим малко по малко. Предстоят ни два мача от квалификациите, по-късно другарски мач, а по-късно пауза от 2 месеца и половина и Европейско състезание. Някъде прочетох, че ни чакат 17 мача за цялата година, тъй че се надявам да извлечем максимума от тях”.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР