Селекционерът на Нидерландия Луис ван Гаал се изказа дипломатично относно

...
Селекционерът на Нидерландия Луис ван Гаал се изказа дипломатично относно
Коментари Харесай

Ван Гаал: Искам Нидерландия да играе така, че когато сме на финал, всички да разберат колко сме добри

Селекционерът на Нидерландия Луис ван Гаал се изрече дипломатично по отношение на семейството на Световното състезание, само че поддържа почитателите на тима, които бойкотират страната-домакин Катар.

На първата си конференция от идването в Катар треньорът-ветеран беше запитан за коментара му през март, че е неуместно ФИФА да даде семейството на дребното емирство в името на развиването на футбола.

" Мисля, че семейството би трябвало да се дава на футболни страни с повече опит във всичко ", сподели Ван Гаал.
 Ван Гаал избра
Ван Гаал избра " лалетата ", които ще би трябвало да разцъфнат в Катар

Отказа се от футболисти на Дортмунд и Арсенал

" Това е в действителност дребна страна. Семейството и приятелите ми имат доста компликации да намерят място къде да отседнат по време на шампионата ", сподели Ван Гаал, който изведе нидерландците до полуфиналите на Световното състезание през 2014 година в Бразилия във втория от трите си интервала на поста.

Катар построи съвсем цялата инфраструктура, откогато получи семейството от ФИФА преди 12 години, а отношението към нископлатените служащи мигранти беше необятно подложено на критика.

71-годишният Ван Гаал сподели, че поддържа почитатели, които са решили да не пътуват до Катар заради проблеми с човешките права.

" Надявам се да играем толкоз фантастично, че в края на шампионата, когато играем на край, те да видят по малкия екран какъв брой сме положителни ", сподели експертът.

Ван Гаал е удовлетворен от подготовката на тима си, който стартира в понеделник против Сенегал. В група А са още Катар и Еквадор.

" Организацията и терените, оборудванията - всичко е на доста високо равнище ", сподели той.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР