Селекционерът на националният волейболен отбор на Италия Джанлоренцо Бленджини обяви

...
Селекционерът на националният волейболен отбор на Италия Джанлоренцо Бленджини обяви
Коментари Харесай

Италия без Антонов и Русо на Световното

Селекционерът на националният волейболен тим на Италия Джанлоренцо Бленджини разгласи окончателният си състав от 14 играчи за започващото в неделя Световно състезание, на което са съдомакини дружно с България

Последните двама, които Бленджини реши да отпаднат от състава, са посрещачът Олег Антонов и центърът Роберто Росо.

" Никога не е елементарно да се вършат такива избори, само че това е част от дилемите, които има изключително преди началото на толкоз значимо съревнование като Световното състезание. Решението да запазя групата от 16 ирачи до в този момент несъмнено беше най-много от нуждата от ръководство и дозиране на натоварването, като се понижи допустимо най-вече риска от травми, ако някои играчи трябваше почиват, тъй като са изложени на риск. При избора постоянно вземам под внимание доста аспекти, а освен самостоятелните качества, само че и това по какъв начин всеки един се вписва в тима ", разяснява Бленджини изборът си на играчи за Мондиала.

" Скуадра адзура " ще стартира шампионата на планетата още в неделя (9 септември), когато от 20,30 часа българско време ще излезе за първия си мач от Група А против Япония на емблематичния " Форо Италико ". Останалите мачове от групата, в която са още тимовете на Белгия, Аржентина, Словения и Доминиканската република, ще се играят във Флоренция.

Окончателният състав на Италия за Световното състезание:

Разпределители:
Симоне Джианели
Микеле Баранович

Диагонали:
Иван Зайцев
Габриеле Нели

Посрещачи:
Османи Хуанторена
Филипо Ланца
Габриеле Маруоти
Луиджи Рандацо

Центрове:
Симоне Анцани
Даниеле Мацоне
Давиде Канделаро
Енрико Честер

Либера:
Масимо Колачи
Салваторе Росини.

Колаж: volleyball.it
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР