Селекционерът на националния тим на Франция по футбол Дидие Дешан

...
Селекционерът на националния тим на Франция по футбол Дидие Дешан
Коментари Харесай

Дешан предупреди: Дания е много подценяван отбор

Селекционерът на националния отбор на Франция по футбол Дидие Дешан се надява на още по-добра игра в мача от втория кръг на груповата фаза на Мондиал 2022 в Катар против Дания в събота. Той отхвърли да приказва за възможен осминафинал на международните първенци, преди да мине конфликтът с датчаните.

„ Освен гола, който допуснахме против Австралия, имаше още три обстановки, в които трябваше да действаме по-добре. Това изисква да създадем усъвършенствания. Има неща, върху които би трябвало да работим, макар че показахме качества в офанзива “, сподели треньорът на Франция на формалната конференция.

„ Усман Дембеле бе част от тима и през 2018-а година, макар дребната си роля. След това имаше разнообразни събития в живота му, измежду които и доста травми. Сега е по-опитен състезател, по-зрял, въпреки че си остава радостен. (Смее се). Той има тази дарба да слага доста съществени проблеми на съперниковата отбрана с бързината си, техниката, като понижил до най-малко грешките си. Той даде страховит пас за гола на Килиан “, сподели треньорът за дясното си крило.

„ Има офанзивни играчи, които могат и да пазят доста добре. Дембеле направи голям напредък в предпазен проект, защото и в клуба му изискват това от него. Говоря с него, само че най-много за пласирането му, тъй като това ще му помогне да прави по-малко старания. В първия мач имаше две обстановки, които той пропусна и му споделих да поправя това “, добави Дешан.

„ Винаги съм казвал и дублирам, че тимът на Дания е подценяван спрямо действителната му стойност. Те ни сътвориха доста неприятности и би трябвало да обърнем наклонността, без да приказваме за реванш. Това е тим, който може с лекост да смени системата си на игра, което основава проблеми на противника “, счита треньорът.

На въпрос кой противник избира на осминафиналите - Аржентина или Мексико, Дешан отговори:

„ Сега мислим за Дания и се надявам, че ще ми зададете този въпрос по-късно. Ще гледаме другата група чак в края. Имаме опция, както и всеки тим, който завоюва първия си мач, да се класираме напред при втора победа “, сподели той.

„ Варан игра два пъти по 30 минути в подготвителните игра деня след първия ни мач. Той се усеща подготвен в главата си, ще взема решение дали да играе по-късно “, приключи Дидие Дешан.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР