Селекционерът на националния отбор, Ясен Петров сподели мислите си преди

...
Селекционерът на националния отбор, Ясен Петров сподели мислите си преди
Коментари Харесай

Петров разкри, че ще пусне дебютант и каза: Няма да повтаряме същите грешки

Селекционерът на националния тим, Ясен Петров показа мислите си преди утрешния дуел против Северна Ирландия от квалификациите за Мондиал 2022. Специалистът призна, че ще има ротации и сподели, че даже ще има дебютант в 11-торката.

Петров добави, че се надява на друг образ на отбора му и че би трябвало да се резервира позитивизмът, с цел да не се позволяват грешките от мача с Литва.

„ Всеки има право на мнение. Имам голямо почитание към положителните играчи у нас. Не е елементарно след подобен мач да вдигнеш тима, тъй като разочарованието беше огромно. Животът обаче продължава и би трябвало да сме положителни. Утре би трябвало да покажем друго лице и да не повтаряме грешките си – направихме доста груби неточности за пръв път от много време “, стартира Петров.

„ Ние постоянно вършим ротации. Ще излезем по друг метод и имаме концепция. Ще излезем в друг състав. Не мога да споделя какъв ще е методът, само че се надявам да проработи проектът. Допуснах неточности против Литва. Искахме да победим при 1:1, само че не проработи. Вие ме познавате и знаете, че можех да затворя мача, само че искахме триумфа. Имаше два психически моменти – при пропусната дузпа и при изравнителния гол. Ако смятате, че е неточност, че искахме да победи, то го одобрявам. Това е задачата обаче – да побеждаваме “.

„ Имахме разбор на грешките против Литва. Искам да приключа с тематиката за Конгреса. Имам позиция, само че в този момент виждам единствено представянето на тима. Всичко, което се написа, въздейства на футболистите. Надявам се на следващия ден да са мощни и да покажат една добра игра “.

„ Ние почти изградихме ядро. Повикахме и още един състезател в този момент. Имаме осъдени и контузени играчи, които са съществени. Ние обаче разчитаме на всички хора в тима. Ще създадем доста ротации и ще изглеждаме по друг метод и се надявам това да докара до триумф “.

„ Истина е, че Илиев тежко претърпя пропуснатата дузпа. Ние сме хора обаче и той има напълно поддръжката ми. Имаше тълкования с думите ми. Указанията ми бяха, че в случай че върнем ранен гол имаме късмет да обърнем. Казах, че всеки може да пропусне дузпа. Утре може някой различен да извърши дузпа и да пропусне. Димитър се нагърби и пропусна. Футболът е подобен. Във футбола би трябвало да има и амнистия. Това е част от футболната игра. В интерес на истината обаче той претърпя обстановката много тежко “.

„ Имаме ядро от играчи, на които имаме вяра. Съжалявам за загубата, само че ние искахме да спечелим. Това беше ключът. Това е част от пътя. Изграждаме тим, в който има много млади играчи. Утре ще дебютира още един състезател, който досега не е играл. Пожелавам триумф на всички, нека зарадваме хората с показване и игра. Трябва да се надигнем, нищо не се е случило чак толкоз. Имаме потребност от самообладание, тъй като построяването на нов тим е комплициран развой. Оттам насетне вдъхваме убеденост на нашите футболисти, тъй като и аз не обичам да изгубвам “.

"Имам възприятието, че преди тръгването за Литва ни връхлетяха много проблеми. Шейтанов има здравословни проблеми, които не желая да разясня. Това са персонални неща. Тежки моменти са, само че той е част от нашия екип и сме си доста предани. Пожелавам му бързо да си оправи здравословните проблеми бързо. Северна Ирландия е стойностен тим и ни чака доста тежка борба ", приключи селекционерът.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР