Селекционерът на националния отбор Ясен Петров говори пред медиите по

...
Селекционерът на националния отбор Ясен Петров говори пред медиите по
Коментари Харесай

Ясен Петров: Отиваме в Италия за изненада

Селекционерът на националния тим Ясен Петров приказва пред медиите по време на представянето на новия сътрудник на Българския футболен съюз. Той засегна разнообразни тематики, свързани със идващите мачове на „ лъвовете “, първият от които е посещение на европейския първенец Италия. „ Много мъчно събираме нашите играчи, дори сега не сме в цялостния състав. Чакаме да дойдат футболисти от Разград. Чакаме и други. Утре ще бъдем всички. Една подготовка ще създадем и след това ще имаме и едно занятие в Италия. Наясно сме с тези обстоятелства, няма какво да губим в този мач. Изправяме се против доста класен тим. Не отиваме като обречени. Напротив, отиваме с упоритостта да ги затрудним и в случай че успеем да сме дисциплинирани, да създадем някаква изненада “, сподели селекционерът във връзка срещата с Италия във Флоренция на 2 септември от 21:45 часа.

Петров открои и какво е нужно, за построяването на един боеспособен тим: „ Нужна е борба и темперамент. Следващото нещо е изключителна дисциплинираност и взаимопомощ. За да изградим тим, връзките сред играчите би трябвало да са доста мощни. Повечето от момчетата знаят нашите изисивакния. Надявам се да дадат всичко от себе си. Ако не дадеш всичко от себе си, няма по какъв начин да спечелиш “.

„ Много рядко някой победждава с огромна ралзика. Трудно е да спечелиш, в случай че не оставиш сърцето си на терена. Всеки има право да мечтае. Дано момчетата си заловен шанса. Няма какво да губим против Италия. Това е мач за авторитет. Излизаш против европейския първенец. Показахме добър футбол в последните си 6 мача. Играхме против международния първенец. Това е сцена, на която всеки може да се покаже. Видяхте какъв брой доста хора подписаха контракти. Ще се веселя някой да отиде в огромен тим “, добави Петров.

Той също по този начин показа дали знае по отношение на това дали България ще прави шпалир на новия европейски първенец, чийто финален мач бе точно финалът на Евро 2020, извоюван с дузпи против Англия: „ Нямам информация дали ще вършим шпалир. Трябва да покаже почитание, само че не знам каква е процедурата. В националния тим вратите са отворени за всички. Радвам се, че Ивелин Попов е в такова положение. Негово си е решението, ще се свържа с него. Всеки добър футболист, може да играе за националния тим “.

„ Вчера тренирахме девет индивида. Днес чакаме останалата група и би трябвало да ги възстановим. Физически би трябвало да се приготвят в тимовете, душевен се стараем да създадем добра атмосфера. Надявам се да ги подготвим и душевен, и тактически за Италия и Литва. За мен е най-важното е да са убединени, да бъдат дружно и да играят като тим “, показа терзанията си селекционерът на „ лъвовете “ по отношение на идните три интернационалните мача.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР