Селекционерът на националния отбор Силвано Пранди коментира в интервю за

...
Селекционерът на националния отбор Силвано Пранди коментира в интервю за
Коментари Харесай

Пранди: Вече говорих с Казийски, ще се чуем пак след месец

Селекционерът на националния тим Силвано Пранди разяснява в изявление за " 24 часа " жребия за европейското състезание, който прати волейболистите в сложна група. Завърналият се отпред на България италиански експерт приказва и по други тематики.

- Как ви се коства групата, в която попадна тимът ни на европейското състезание?

- Винаги съм считал, че задачата на един чоп е просто да дефинира групите. За мен не съществува добър или неприятен чоп, тъй като всички тимове са с изравнени благоприятни условия. Мен ме устройва всеки противник и не мисля, че е вярно да дефинираме дадена група като тежка или лека, тъй като в последна сметка всички тимове са задоволително мощни. Така или другояче би трябвало да играеш добре, другояче се прибираш у дома.

- Като гледаме и останалите групи, какви са съгласно вас възможностите ни и до каква степен може да стигне тимът ни?

- Аз съм треньор,

а не ясновидец

Така че не мога да каже в този момент до каква степен може да стигнем на това състезание. Със сигурност опцията да продължим след групата я имаме. Но също по този начин е истина, че е значимо по какъв начин ще отидем ние на това състезание, каква подготовка ще създадем. Както към този момент споделих - в случай че играем добре, ще продължим. Всички противници, които би трябвало да срещнем, са комплицирани и би трябвало да подходим към тях деликатно. Отборът ни може да попадне измежду първите 4 в предварителната група, а за това до каква степен ще стигнем след това, още веднъж ще кажа - не съм кадърен да направя прогноза на кое място ще се класираме.
 Силвано Пранди: Целта е да класирам България на Олимпиадата и това да стане с присъединяване на Матей Казийски
- Как ще коментирате новата система на шампионата?

- Всички системи са положителни, тъй като са идентични за всички участници. Постоянно се трансформира по нещо, само че до момента не е измислена система, с помощта на която да завоюват всички. И при тази формула ще стигне докрая този, който е играл най-добре и непрекъснато. Трябва да се пригодим и да извлечем максимума.

Не би трябвало да

хабим непотребна

сила и да

оценяваме

и подлагаме на критика формулата, а да насочим напъните си да организираме добре нашия тим и нашата игра.

- Следяхте ли изявите на българските волейболисти напоследък?

- Нормално е в този момент, откакто съм още веднъж треньор на тима, да ги проследявам по-внимателно. Но по принцип моят щаб във френския клуб “Шомон” постоянно е следил огромен кръг от играчи, освен български. Защото те съставляват интерес и за нашия план за възможни прехвърляния. В годините моите помощници постоянно са правили подробни изследвания и статистика на огромен кръг млади и забавни състезатели. Така че имам визия от много волейболисти, само че огромна част от положителните българи към този момент са добре познати. Общо взето,

са малко новите

момчета, които

биха могли

да играят

на високо равнище

В момента обаче съм доста по-концентриран върху капацитета на българските волейболисти и мисля главно за това по какъв начин да конструирам тима, когато стартира работа през месец май.

- Наскоро пред италиански медии заявихте, че желаете да разговаряте с Матей Казийски за неговото вероятно завръщане в състава. Докъде стигнахте с концепцията?

- Успях да направя първата крачка, като разговарях с него по телефона. Към момента няма смяна в неговата позиция по повод присъединяване му в националния тим. Позитивното е, че се уговорихме да обсъдим въпроса още веднъж идващия месец. Така че ще се се чуем отново и ще забележим дали може да настъпи смяна в решението му.
 България ще играе на Олимпиада!

- Готов ли сте към този момент с вашия щаб в националния тим?

- Почти, остават дребни неща към моя втори формален асистент. Но се надявам и това да решим скоро.


- Какви са нашите шансове за олимпийската подготовка против Бразилия?

- Бразилия е любимец, сигурно имат повече шансове от нас да отидат на олимпиадата. Но в спорта всичко е допустимо, нещата опират до това по какъв начин ще се подготвиш. Нашата цел е да работим по този начин, че да увеличим своите шансове за сметка на любимците. Трябва да изиграем мощни мачове освен против Бразилия, само че и против Египет и Пуерто Рико.

Константин Ботушаров, " 24 часа "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР