Селекционерът на националния отбор по волейбол за жени Иван Петков

...
Селекционерът на националния отбор по волейбол за жени Иван Петков
Коментари Харесай

Иван Петков: Оценката ми за Световното е повече от добра, даже много добра

Селекционерът на националния тим по волейбол за дами Иван Петков даде " доста добра " оценка за представянето на отбора на Световното състезание в Япония, на което " лъвиците " заеха 12-о място.
 България - Турция 0:3 @@@

" По средата. Мисля, че е повече от добра, дори доста добра. Много млад тим, тим, кото занапред ще потвърждава своя капацитет, качества, развиване. Много се повтаряме за тежките групи, потоци, това, което трябваше да се случи, се случи. Победихме в мачовете, които трябваше. Единствено ме е гняв за мача с Турция. "
 България - Азербайджан 3:0 @@@

" Пътят е да се борим да се влезем в топ 8. Там това е задачата, която би трябвало да има този тим. Ще дадем всичко от себе си да се класираме за Олимпиадата. Първото нещо беше да се класираме за Виена, поставихме основи, направихме колектив. Свършихме не малко работа това лято. Те са млади девойки, които след всеки един конфликт посочваха развиване. Този тим имаше доста сложни моменти, в които показахме, че имаме темперамент. "

" Не считам да давам отговор, то постоянно има рецензии, в случай че няма рецензии, по-лошо. Ако един играч откаже, значи няма място в националния тим. "

" Не сме гонили топ 8. Гонихме всеки един мач. Това бе доста мъчно постижима цел за момента. Това, което успяхме, е доста добре. "

" Не сме доста надалеч, само че ни би трябвало време да свършим избрана работа. Нека не се натоварваме с огромни очаквания, дано работим и демонстрираме същия възторг като до този миг. Да си построяваме нрав, пък те триумфите ще дойдат. Догодина ще имаме много съществени надпревари. "

" Движим се в вярната посока, те резултатите го демонстрират. Аз към момента не мога да кажа къде е оптималният капацитет на този тим. Поставихме основи. Поне 2 години още ни трябват. "

А на въпрос, дали бъдещето на отбора е обвързвано с него, Петков отговори: " Аз не се тормозя. Когато решат и са подготвени с контракт, аз съм отсреща за диалози. За мен това не е на дневен ред. Най-малкото имаме съвършена връзка с федерацията. Ние като тим не можем да се оплачем от нищо. Всичко е било повече от правилно. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР