Селекционерът на националния отбор по волейбол Силвано Пранди заяви, че

...
Селекционерът на националния отбор по волейбол Силвано Пранди заяви, че
Коментари Харесай

Пранди твърди, че има план за действие преди най-важния турнир за годината

Селекционерът на националния тим по волейбол Силвано Пранди съобщи, че има проект за деяние преди най-важния шампионат за годината - квалификацията за олимпийските игри.

България завърши с тежка загуба от Сърбия в Лигата на нациите. С това националите останаха 12-и в класирането след пет победи и 10 провали и към този момент гледат към квалификацията, която ще се организира във Варна от 9 до 11 август.

" Още от началото на Лигата на нациите за мен имаше доста въпросителни, с които трябваше да се сблъскам преди всеки мач, с цел да натрупам нужната ми информация. Към сегашния миг имам отговори на тези въпроси и в главата си имам проект върху какво би трябвало да се работи, и върху какво да се акцентира в техническо отношение. Както и с кои хора ще се отправим към идващото предизвикателство – олимпийската подготовка през август ", сподели Пранди.

Капитанът Виктор Йосифов съобщи, че най-положителното от мача против Сърбия е било, че залата е била цялостна. " Благодаря на хората, които все пак не престават да идват в залата. Това е похвално. "

" Положителната страна на нещата е, че имаме една седмица отмора, след което започваме подготовка за олимпийската подготовка. Надявам се, че за този интервал ще успеем да вдигнем равнището. Отборът направи някои хубави обрати и реализира положителни победи – против Франция, против Германия, против Канада. Турнирът беше потребен за младите момчета, които се допряха до огромния волейбол. Ако имат задоволително схващане и предпочитание, момчетата могат да извлекат доста позитиви от присъединяване си ", съобщи блокировачът.

Йосифов даде знак, че е обезпокоен от проблеми с контузии в тима преди квалификационния шампионат, в който противници ще са Бразилия, Пуерто Рико и Египет. " Надявам се най-много да сме здрави, тъй като в един мач всичко може да се случи. Разбира се, преди Бразилия има други мача – с Пуерто Рико и Египет, които също би трябвало да се победят ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР