Селекционерът на националния отбор по волейбол Силвано Пранди направи големи

...
Селекционерът на националния отбор по волейбол Силвано Пранди направи големи
Коментари Харесай

Пранди включи изненадващ диагонал в състава за олимпийската квалификация

Селекционерът на националния тим по волейбол Силвано Пранди направи огромни промени в групата за най-важния шампионат за годината - квалификацията за олимпийските игри. Италианецът включи в разширения състав Венелин Кадънков, който ще играе във второто равнище на италианския клубен волейбол.

Според непотвърдена информация на " Дневник " диагоналът ще е избраникът на Пранди за запаса на Цветан Соколов. Другият извикан състезател на поста е Радослав Парапунов. От групата отпада Николай Учиков, който беше част от състава за Лигата на нациите.

Пранди прави съществени промени, като изключи от групата опитни играчи. Българският тим ще е без Валентин и Георги Братоеви, Николай Николов, Учиков и либерото Владислав Иванов.

" Изборът на състава, с който ще стартираме подготовка за олимпийската подготовка, е подбуден напълно от спортно-технически аргументи. Моята цел е да изградя един еднороден тим с положителни взаимоотношения и успеваемост в другите механически аспекти ", сподели Пранди.

Основната част от групата ще стартира подготовка на 9 юли в София, като няколко състезатели ще получат пет дни повече отмора. От 15 юли тимът отива на лагер в Самоков, а на 24 и 25 юли ще се изиграят две другарски срещи със Сърбия в Белград.

От 30 юли тимът се мести във Варна, а на 2 и 3 август в зала " Конгресна " ще има контроли с Иран.

Квалификацията е от 9 до 11 август, като противници на България ще са Бразилия, Пуерто Рико и Египет.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР