Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов заяви, че

...
Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов заяви, че
Коментари Харесай

Пламен Константинов: С Цветан Соколов имаме разминаване във вижданията

Селекционерът на националния тим по волейбол Пламен Константинов съобщи, че е желал Цветан Соколов да играе в първите два шампионата на Лигата на нациите, само че диагоналът самичък е решил да си вземе отмора. Миналата седмица от федерацията, че Соколов няма да играе в шампионата, с цел да се приготви за европейското състезание и през есента.

съобщи, че няма спор със Соколов, само че има разминаване във вижданията.

" Исках Цветан Соколов да играе в тези шампионати, а той реши да почива. Тук няма някакъв спор, не оставайте с неверно усещане, просто разминаване във вижданията. Моето предпочитание беше Соколов да играе в първите два шампионата от Лигата на нациите, а неговото беше да почива. Разминават ни се вижданията, само че нямам нито принадлежности, нито предпочитание да карам някого принудително да играе за националния тим ", разяснява Константинов.

Той счита, че Соколов е трябвало да пристигна на сбора на националния, даже и да не играе: " Имаше мнения, че е тежък сезон, само че сезонът беше тежък за всички, освен за Цветан. Ако има здравословни проблеми, един играч като е извикан в националния тим е хубаво да се яви най-малко веднъж в залата, да приказваме какви са проблемите, дали ще има терапия, лекуване, възстановителни процедури, фитнес стратегия и така нататък, с цел да е в положително положение в идващ стадий. "

 Капитанът на волейболистите няма да играе в Лигата на нациите Капитанът на волейболистите няма да играе в Лигата на нациите

Константинов съобщи, че след Лигата на нациите ще реши дали да вика Соколов за идващите шампионати. Според Константинов волейболисти, които са споделили, че ще играят в един олимпийски цикъл, би трябвало да се явяват.

" Ще преценява дали да го извикам за европейското състезание и олимпийската подготовка от това, което видя от състезателите, с които разполагаме сега. Трябва да има някакъв ред. Състезателите би трябвало да се разделят на две групи. Едната група са тези, които са поели към този момент ангажимент да играят за националния тим в този олимпийски цикъл. Те би трябвало да се явяват. И има друга група волейболисти, които са се отказали от националния тим, само че в даден миг може да имаме има потребност от тях. Можем да ги поканим и те могат да преценяват да дойдат ли или да не дойдат. Но когато си поел ангажимент за един олимпийски цикъл, изиграваш го и по-късно казваш " Повече без мен! Правете тима за идващия олимпийски цикъл без мен. " Тогава всеки един треньор може да възнамерява и стартира да работи с различен състав, който да доближи оптималното си положение в края на олимпийския цикъл ", добави селекционерът.

 Константинов съобщи, че занапред ще би трябвало да опознава играчи, с които не е работил, като Александър Николов
© LAP.BG

Константинов съобщи, че занапред ще би трябвало да опознава играчи, с които не е работил, като Александър Николов

Константинов разяснява и възможното завръщане на в националния тим след 11-годишен протест. Той изпрати повиквателна на Казийски, само че посрещачът още не е дал отговор дали ще играе. Евентуално включване на Казийски ще е за европейското и за олимпийските квалификации. " Дайте да оставим Матей да вземе своето решение. Матей е задоволително огромен и рационален човек, с цел да реши. Това не ни въздейства. Нямам някакви упования дали Матей ще се съгласи или. Трябва на мира да реши дали да се върне. Добре пристигнал е ", сподели селекционерът.

Той още веднъж прикани упованията да не се повишават, даже и да пристигна: " Не очаквайте, че един човек може да промени толкоз доста един тим. Матей е едно събитие в международния волейбол. Може да бъде подтик и тласък освен за почитателите, само че и за поколението волейболисти, които в този момент порастват. Той може да бъде един образец. Това е ролята му, в случай че се върне за олимпийската подготовка и европейското състезание. Не би трябвало да го товарим с упования, че единствено той може да промени физиономията на тима. Може да се промени, само че единствено с общи старания. "

Относно идното лято селекционерът съобщи: " Предпочитам да не започваме с лозунги. Първо да покажем някаква игра, по-късно да приказваме. Да е на назад, не както го вършим нормално - тръгваме с огромни кошници, а по-късно да има отчаяние. За мен огромна част от тези състезатели са оригиналност, аз също съм в развой на проучването, тъй като с огромна част от тях не съм работил. "

 Волейболистите организираха открита подготовка в зала
© LAP.BG

Волейболистите организираха открита подготовка в зала " Христо Ботев "

Един от най-опитните волейболисти - Теодор Салпаров, се завърна в националния тим за първи път от 2020 година Либерото се надява волейболистите да се върнат към положителните изяви.

" Аз доста бих се радвал да създадем доста положителни резултати, само че би трябвало да бъдем реалисти и да кажем, че в последните две години тимът не играе добре. От това би трябвало да тръгнем като база, само че в същото време да даваме максимума от себе си, тъй като единствено с доста пот в тази зала, и с доста условия, от най-младите до най-възрастните, ще можем да върнем резултатите, които имаше националния тим ", сподели Салпаров.

Той уточни и какви са задачите на тима: " Нашата цел е да помогнем на по-младите да стартират да побеждават по-големите тимове. Целите са оставане в Лигата на нациите, класиране в осмицата на Евро 2023, както и присъединяване на олимпийските игри. Сега възможностите да играем в Париж са доста по-реални. Иска ми се националният тим да се върне там, където му е мястото. Целта ни е да помогнем с нашия опит на младите тръгнат нагоре по стълбичката. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР