Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов изрази умерен

...
Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов изрази умерен
Коментари Харесай

Пламен Константинов: Ограничавам се в лозунгите и големите обещания

Селекционерът на националния тим по волейбол Пламен Константинов изрази сдържан оптимизъм преди старта на международното състезание в България. Нашите стартират с мач против Финландия на следващия ден от 20.30 часа в Двореца на културата и спорта във Варна.

„ Акцентът е настрана върху всеки мач в първата група – съобщи Константинов. - С този формат е основно да излезем с оптимален точков актив от първата фаза. Искаме да сме оптимисти, без значение от проблемите, които имаме. Ако тръгнем добре в шампионата, ще компенсираме с повече предпочитание, с повече страсти, с поддръжката на публиката и да изравним салдото. Ограничавам се в лозунгите и огромните обещания. Не обичам да дърпам дявола за опашката, тъй като съм виждал огромни тимове, с цялостни сформира да се провалят на огромни шампионати. Не желая да пресилвам със мощните думи, ще се постараем да извлечем максимума и да създадем почтено класиране като домакини. “

Селекционерът на финландците Туомас Самелвуо разяснява: „ Голямо наслаждение и чест е да бъдем тук. Ще бъде такова и за почитателите. Условията са чудесни и просто чакаме мачовете. Очаквам тежък мач с домакините от България, несъмнено и страхотна аудитория и огромно волейболно празненство. Ще се опитаме да ги сложим напрегнат. Първия мач постоянно е доста специфичен и ще се опитаме да се подготвим по най-хубавия метод за него. Не гледаме другите тимове, в този миг гледаме да се концентрираме върху първата среща. Гледаме мач за мач. Програмата ни е ориентирана към мача на откриването с България, тъй като по-късно ще имаме 4 дни да се подготвим за втория ни мач - против Куба. Сега гледаме за България, а след това останалите “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР