Селекционерът на националния отбор по кикбокс Станислав Бахчеванов сподели специално

...
Селекционерът на националния отбор по кикбокс Станислав Бахчеванов сподели специално
Коментари Харесай

Станислав Бахчеванов: Изисквам и очаквам най-доброто от всички национални състезатели на Световното първенство по кикбокс

Селекционерът на националния тим по кикбокс Станислав Бахчеванов показа особено за потребителите на ТОПСПОРТ упованията си за идното Световно състезание в Сараево. Шампионатът на планетата започва на 19.10. Той ще се организира в стиловете лоу кик и К-1.

Един от членовете на Управителния съвет на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай, който е измежду основоположниците на бойните изкуства у нас и е спомогнал за сполучливото пускане, а по-късно и реализация на кариерите на редица емблематични фигури в българския кикбокс, разкри любопитни детайлности за съвършената степен на организация в конфедерацията ни и отличната работа на всички нейни управнически и спортно-технически звена.

Предлагаме ви главните опорни точки от диалога ни с именития ръководител и треньор на Семеен кодекс " ЙОРК ":

Г-н Бахчеванов, какви са упованията Ви за идното Световно състезание в Сараево, в стиловете лоу кик и К-1?

- Както постоянно съм и постоянно ще бъда максималист в упованията си. Изисквам и чакам най-хубавото от всички национални състезатели. Вярвам че всички дружно ще се раздадем до край в кръга и ще извоюваме оптимален брой призови места.

С какъв брой състезатели отпътува отборът ни и може ли да се каже на кои от тях разчитаме най-много за достигането до битката за медалите, а за какво не и до върха? Ще можем ли да подобрим достижението си от последния Мондиал?

- Националният ни тим е от 13 състезатели. 9 на кръг в стиловете К1 и лоукик и 4 на татами жанр лайтконтакт. Всеки един е най-хубавият в своя жанр и категория, посочил най-хубавото от себе си през цялата година, в квалификации, шампионати на аматьорско и професионално равнище и в подготовката си досега. С сътрудника ми Владимир Вълев сме избрали най положителните млади очаквания, в лицето на Доброслав Радев /лоукик/, Теодор Христов /К1/, Полина Галинова /К1/, Александър Чакъров /К1/, Георги Денев /К1/, Виктор Иванов /локик/, Димитър Стоянов /К1/. Също огромни очаквания залагаме и на калените в доста шампионати титуляри Димитър Пенчев /лоукик/ и Костадин Костов /К1/. В жанр лайтконтакт и четиримата ни национали Василена Йорданова, Кристина Николова, Александър Цезар Ангелов, Иван Кръстанов са най положителните в своите категории и са многократни носители на международни и европейски трофеи и откровено имам вяра, че за следващ ще потвърдят своята класа и защитят за следващ път своите трофеи и достойнството на България. Знам че всички ще се раздадем до край и ще реализираме най положителното на което сме способни
 Снимка 447600
Как оценявате извършените подготвителни лагери за Световното състезание? Имахте опцията да се готвите в Банско, а по-късно и в комплекс " Камчия ". На кои спортни детайли бе наблегнато, в случай че можете да споделите?

- Подготовка мина съвършено. Всеки от бойците изпълняваше тъкмо поставените задания. Дисциплината беше на чудесно равнище. По отношение на спортните детайли, работим строго самостоятелно с всеки от бойците. Съобразно с неговата физика, душeвност, жанр на пердах, поправяме слабите страни на всеки един, подчертаваме на силово-скоростната устойчивост, воденето на багра във трите дистанции, близка, междинна и далечна.
 Огромен триумф за Българската конфедерация по кикбокс и муай тай
Огромен триумф за Българската конфедерация по кикбокс и муай тай

Благодарение на поддръжката от страна Министерство на младежта и спорта, в лицето на министър Красен Кралев, това дълго чакано събитие се случи

Над 190 състезатели от 30 клуба взеха присъединяване на Държавното състезание по кикбокс. Със сигурност конкуренцията е отлична вест за спорта ни, само че пък това прави Вашата задача, дружно с господин Владимир Вълев нелека, що се касае до определянето на състава за планетарния шампионат.

- Наистина се получи страховит шампионат. Конкуренцията беше на равнище, това издига равнището на състезателите и демонстрира действителната моментна форма на всеки един национал. Това ни даде опция да подберем най положителните бойци които да ни показват на Световното състезание в Сараево.
 Снимка 447599
Вие сте измежду основоположниците на кикбокса и муай тай във Варна, като сте дал сполучлив старт на кариерата на редица сегашни притежатели на клубове. Каква е цялостната Ви оценка за равнището на българския кикбокс сега?

- Да кикбоксът е моят живот, обич и бизнес. Като играч съм един от първите първенци на България, както на аматьорския, по този начин и на професионалния кръг. Когато 1999 г.създадох своя клуб ЙОРК, при мен започнаха и реализираха невероятни триумфи като бойци на аматьорския и професионален кръг, а по късно и като притежатели и треньори на едни от най положителните клубове - Красимир Димов, Владимир Вълев, Кристиян Георгиев /ТИМ/ Варна, Галин Димов /Вокил/ Варна, Добромир и Рангел Иванови /ДРИЙМ/ Варна, Тодор Тодоров /ЛЕГИЯ/ Варна, Тихомир Митев, Стефан Станков, Георги Тодоров /ЙОРК/ Варна. В момента в българския кикбокс се прави промяна на поколенията, което неизбежно дава отражение върху равнището на показване. Аз съм оптимист, тъй като младото потомство български национали съумя и се построи, следвайки и учейки се от своите славни прародители. Настоящото равнище е доста положително както на кръг, по този начин и на татами, където имаме невероятни триумфи на международно и европейско равнище.
 Бахчеванов и Питбула поемат селекцията в кикбокса
Бахчеванов и Питбула поемат селекцията в кикбокса

" Радвам се, че се обединихме и подкрепихме предлагането "

Разбрахме, че заради засиления интерес към този спорт, възнамерявате да извършите по този начин, че повече хора да упражняват, стартирайки градежа на три нови зали. Това ли е една от дилемите Ви като претендент за общински консултант? Какви други цели сте си сложил в тази тенденция?

- Да, кандидатирам се за общински консултант от гражданската квота в листата във Варна. В напреднала фаза е реализирането на мой персонален план - откриването на три изцяло оборудвани зали за бойни изкуства /кикбокс, муай тай, ММА/ в квартал Аспарухово и в центъра под Колхозен пазар. С което ще допринесем за опцията на всички деца, младежи и искащи да практикуват бойни спортове, като всеобщ спорт, фенове, дилетанти и експерти. Основни цели за мен в идния мандат ще бъдат спорт и просвета, като под това разбирам юношески действия и спорт, всеобщ и професионален спорт, спортни стратегии и действия за образование, адаптиране и социализиране на малцинствата и проблематични деца, работа с проблематични и нападателни деца, младежи, работа с малцинства, социализиране реализация и приобщаване посредством спорт, обучение и просвета. Работа с хора от всички възрастови групи, образование, бойни спортове и образование теоретично и практическо, за деяние в екстремални и спешни обстановки, общо физическа подготовка, физическа просвета, спорт, работа и подкрепяне на състезатели на аматьорско и професионално равнище.
 Българска конфедерация по кикбокс и муай тай провежда научен и на практика семинар за подготовка на нови спортни съдии
Българска конфедерация по кикбокс и муай тай провежда научен и на практика семинар за подготовка на нови спортни съдии

" Всички знаем, че е с изключение на опазването на живота и здравето на състезателите от голямо значение също е и безпристрастното и вярно присъждане по време на срещите "

Работите доста сполучливо с съвсем всички уредници на бойни събития в страната. Участието на национали по кикбокс и муай тай в сходни прояви подвига качеството на напълно друго равнище, като класата на бойците ни е явна.

- В прелестни връзки съм с съвсем всички уредници и промоутъри на професионални вериги на национално и европейско и международно равнище. Всичко това се дължи на престижа и взаимното доверие построени през годините на дълга и качествена работа. Наистина присъединяване в професионални шампионати подвига равнището на нашите най-хубави бойци, а техните страхотни победи и трофеи приказват най-добре за качеството на българския кикбокс - на национално, само че също по този начин и на европейско и международно равнище.

Конфедерацията по кикбокс и муай тай записва триумф след триумф. Степента на организация в Управителния съвет е безупречна, като сигурно това е от основно значение за безпроблемното протичане на сезона. Как постигате тази синергия? Със сигурност фактът, че дълги години работите с Ваши ученици в спорта в ръководството на конфедерацията е от голяма важност.

- За късото време, в което към този момент съм част от новия Управителен съвет на БККБМТ, декларирам най отговорно че успяхме и продължаваме да вземаме съществени решения по повод структурата, съдийска гилдия, национални гарнитури, възобновяване на разпоредбите за работа, подготовка и надзор в синхрон със международните условия и стандарти в спортовете кикбокс и муай тай. Колкото до синхрона на взимане на решения, мисля че всички мои сътрудници в Управителния съвет на БККБМТ са бойци, експерти и експерти, израснали от най-ниското равнище и потвърдили с достиженията си, че за нас кикбоксът е идея, метод на живот и себереализация.
 България завоюва 53 медала на Световната купа по кикбокс в Будапеща
България завоюва 53 медала на Световната купа по кикбокс в Будапеща

В влиятелната конкуренция участваха повече от 3 хиляди състезатели

Какви са упованията Ви за Световното състезание по кикбокс, в стиловете киклайт контакт и фул контакт, което ще се организира в Анталия в края на ноември?

- Очаквам почтено показване. Ще бъдем показани от малко само че качествени бойци.

Кои национали ще съставляват страната ни там?

- Очаквам чудесно показване от призьора от предходната година Цветозар Кючуков /фулконтакт/, също по този начин от Пламена Димова /фулконтакт/, Георги Манов /фулконтакт/. При ветераните в жанр киклайт достойнството на България и за международна купа ще се състезава многократният притежател на трофеи от международни и европейски шампионати и основен треньор на Спортен клуб кикбокс ТИМ /Варна/ Красимир Димов.

Прави усещане, че не сте излизал от съвършена спортна форма. Означава ли това, че скоро още веднъж може да ви следим на кръга?

- Когато спортът е твоят метод на живот, неизбежно в организма на човек се натрупват качествени промени, които способстват за естественото действие на организма както и за спортното дългоденствие. Запомнете, спортът е най-евтината и дълготрайна инвестиция в нашето физическо и психическо здраве, самочувстие и дългоденствие. Колкото до някакви изяви в близко бъдеще, към този момент ще запазя безмълвие.
 Станислав Бахчеванов пред ТОПСПОРТ: Не са нужни думи там, където юмруците приказват истини
Станислав Бахчеванов пред ТОПСПОРТ: Не са нужни думи там, където юмруците приказват истини

" С наслаждение бих подарил на почитателите на К-1 в България един реванш против моя остарял другар Реми Боняски "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР