Селекционерът на националния отбор по футбол на Република Корея Юрген

...
Селекционерът на националния отбор по футбол на Република Корея Юрген
Коментари Харесай

Клинсман призова да освободят корейски национал

Селекционерът на националния тим по футбол на Република Корея Юрген Клинсман прикани управляващите в Китай да освободят преди Коледа футболния национал Дюн-хо Сон, който бе задържан преди няколко месеца по съмнения за корупция, които не са били потвърдени съгласно немския треньор, съобщи Агенция Франс Прес.

31-годишният халф, който играе за китайския тим Чандун Тайчан, е арестуван от месец май в страната. Той е упрекнат, че е " получил подкупи от частни лица ", съгласно китайския министър на външните работи, който не е дал никаква спомагателна информация след тази дата.

През май корейската организация Йонхап съобщи, че националът " е бил разпитан от управляващите, които се занимават с публичната сигурност на провинция Ляонин ", като прибави, че той ще се употребява с консулска поддръжка.

" Ние имаме единствено едно предпочитание за Коледа… това е освобождението на Дюн-хо Сон, тъй като до през днешния ден не са посочили нито едно доказателство, че той е направил нещо нелегално ", сподели Клинсман пред медиите след успеха на Република Корея над Китай с 3:0 в международна подготовка за Мондиал 2026.

" Надяваме се китайското държавно управление да го освободи преди Коледа, с цел да може той да се прибере при фамилията си ", добави германецът.

Китай " преглежда всички случаи съгласно правото и пази правата и ползите на забърканите страни, разяснява Мао Нин, който е представител на министерството на външните работи.

Футболистът има двадесетина мача за националния отбор, като игра в три от четирите мача на Република Корея на Световното състезание в Катар в края на 2022. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР