Селекционерът на националния отбор по футбол на Германия Юлиан Нагелсман

...
Селекционерът на националния отбор по футбол на Германия Юлиан Нагелсман
Коментари Харесай

Нагелсман: Очаквам с нетърпение жребия

Селекционерът на националния тим по футбол на Германия Юлиан Нагелсман чака с известна доза предразсъдък тегленето на жребия за Европейското състезание през 2024 година, на което страната ще бъде хазаин.

" Очарованието на жребия е, че е лотария. Така че не държите шанса в личните си ръце и по този начин или другояче няма лесни противници. Приемам всичко умерено и чакам с неспокойствие една вълнуваща вечер ", сподели Нагелсман пред ДПА преди церемонията в събота в Хамбург.
 Нагелсман не съжалява, че е поел Германия
Нагелсман не съжалява, че е поел Германия

" Тъжно ми е, само че не съм смутен "

Като хазаин Германия е подложен под номер 1 в жребия и затова ще избегне най-хубавите народи в квалификациите - Франция, Англия, Белгия, Испания и Португалия.

" В идеалния случай ще би трябвало да се оправим с тях по-късно, във етапа на елиминациите, само че към момента има време до тогава ", добави Нагелсман, чийто отбор загуби последните си две другарски срещи.

Все още е допустимо Бундестимът да се падне в една група с Дания, с Нидерландия и със защитаващия купата си Италия.

" Ще използваме идващите месеци, с цел да се подготвим доста добре за съперниците ни в групата. Става въпрос и за намирането на верните противници за подготовката за Европейското състезание и на първо място за стабилизиране на личната игра ", сподели 36-годишният Нагелсман, който беше назначен през септември след уволнението на Ханзи Флик.

Преди мача на откриването на Германия на 14 юни в Мюнхен са планувани две другарски срещи през март, а медиите спекулират, че те ще бъдат против Нидерландия и Франция. Въпреки това, в случай че нидерландците бъдат изтеглени като съперници в групата на отбора на Нагелсман, може да се търси различен противник за другарски мач.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР