Селекционерът на националния отбор по футбол на Англия Гарет Саутгейт

...
Селекционерът на националния отбор по футбол на Англия Гарет Саутгейт
Коментари Харесай

Саутгейт подкрепя кандидатурата на Великобритания и Ирландия за домакинство на Евро 2028

Селекционерът на националния тим по футбол на Англия Гарет Саутгейт съобщи, че ще бъде " брилянтно за всички ", в случай че кандидатурата на Обединеното кралство и Ирландия за домакинство на Евро 2028 получи зелена светлина, както се чака.

Оттеглянето на Турция, с цел да се концентрира върху евентуално взаимно домакинство с Италия на Евро 2032, значи, че кандидатурата на петте народи към този момент е единствената алтернатива за финалите след пет години.

УЕФА публично ще разгласи домакините на двата шампионата след съвещание на Изпълнителния комитет в Швейцария идната седмица.

" Тази взаимна кандидатура е брилянтна за всички. Мисля, че има още малко работа, само че знаете, че всички тези страни са фантастични футболни народи. Те ще бъдат извънредно горди от това, че са домакини и в случай че тимовете също се класират, тогава явно ще имат и някакво домакинско преимущество ", сподели Саутгейт на конференция.

Новината идва единствено един ден, откакто ФИФА заяви, че международното състезание през 2030 година ще се организира на три континента. Шампионатът ще бъде проведен публично от Мароко, Португалия и Испания, само че ще бъде открит с по един мач в Аржентина, Парагвай и Уругвай като част от честванията на стогодишнината на шампионата.

Останалата част от шампионата с 48 тима ще се реалокира в Испания, Португалия и Мароко по предложение на УЕФА, Африканската футболна конфедерация и Южноамериканската конфедерация КОНМЕБОЛ, което беше признато от съвета на ФИФА на съвещание в сряда. Домакинството би трябвало да получи публично утвърждение от конгреса на ФИФА.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР