Селекционерът на националния отбор по футбол Красимир Балъков говори пред

...
Селекционерът на националния отбор по футбол Красимир Балъков говори пред
Коментари Харесай

Бала: Младите не ги взимам, защото европейското за 21-годишните им дава самочувствие

Селекционерът на националния тим по футбол Красимир Балъков приказва пред медиите преди мача от квалификациите за европейското състезание през 2020 година против Черна гора.

Срещата е на 11 октомври в Подгорица.
 Пресконференция на Красимир Балъков преди мачовтее с Черна гора и Англия @@@

" Всеки лагер имаме състезатели, които не са били викани преди този момент. И в този момент е по този начин, с цел да знаем на кого може да разчитаме. Ако някой не съм извикал - не ми е допаднало неговото наличие в националния тим или просто желая да видя други футболисти. Това не значи, че те са задраскани от националния тим. Трябва самообладание и малко по-голям позитивизъм. Знам, че всички чакат триумфи от българския народен тим. 16 години ги нямаме, непрекъснато е отрицателно. Не че ние - треньорите и футболистите не сме отговорни. Ако всички дърпаме на една страна и, макар неуспехите, въпреки всичко виждаме дребното положително, което има вътре и се опитаме да бъдем по-търпеливи, футболистите ще го усетят и ще има резултат. Повечето от тези футболисти са на по-голяма възраст. Много постоянно се приказва за какво не взимам по-млади футболисти. Това е генерацията, която 6-7 години е играла. Мисля, че тя заслужава да употребява своя късмет, да забележим дали имат темперамент, дали имат този заряд. Младите футболисти не ги взимам, тъй като европейското състезание за 21-годишните е нещо, което им дава самочувствие. В мачовете там повече бият, в сравнение с падат. При нас е малко по-различно. Времето си върви, само че за международните квалификации, дали съм аз или някои различен треньор, доста от младите и надарени футболисти в младежкия народен тим ще бъдат привлечени в мъжкия ", съобщи Балъков.
До момента " лъвовете " нямат победа в своята група и са на последно място с 2 точки от 5 мача и без победа. На 14 октомври за възпитаниците на Красимир Балъков ще играят против любимеца Англия на стадион " Васил Левски ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР