Селекционерът на националния отбор по баскетбол и ЦСКА Росеб Барчовски

...
Селекционерът на националния отбор по баскетбол и ЦСКА Росеб Барчовски
Коментари Харесай

Росен Барчовски: ЦСКА е дразнител за всички

Селекционерът на националния тим по баскетбол и ЦСКА Росеб Барчовски даде обстойно изявление преди медиите по време на първата открита подготовка на отбора преди старта на сезона в НБЛ. Той разкри каквъв тим е заварил в залата при завръщането си от ЕвроБаскет 2022.

“Заварих доста въодушевен тим - сплав от опитни и млади момчета да напредват. Слушат, харесва ми какво се случва като подготвителен развой. Нищо не мога да кажа за мачовете. В петък започваме контролни срещи и там към този момент ще се ориентирам малко повече, тъй като разликата сред тренировки и мачове е голяма. ”, разкри експертът.

На въпроса какви са задачите пред “армейците ” този сезон, Барчовски отговори по този начин:

“ЦСКА е дразител за всички, на всички места, в каквото и положение. Независимо дали е бил предходната година първенец или го е нямало 13 години на картата. Откакто се помня аз е по този начин. Където и да отидем, името провокира, окуражи. Тук и в композиция с мен, също ще ги окуражи някои треньори, състезатели, аудитория, тъй че ние ще си бъдем безусловно като бик на алено както е приказката.
13  Открита подготовка на БК ЦСКА
На първо време задачата е да останем в групата, да не изпаднем и по-късно колкото по-нагоре стигнем, толкоз по-добре. На пръв взор шампионата ще е по-силно от предходното. Виждам усилване на тимовете, появихме се и ние. Струва ми се, че има усилване на тимовете, доста е хубаво това нещо. Дай Боже да е по този начин. ”

Не беше подмината тематиката и за разделянето на почитателите на ЦСКА. Запитан, дали в случай че отборът стартира да побеждава това ще сплоти последователите на “червените ”, той изрази своето мнение по въпроса:
13  Открита подготовка на БК ЦСКА
“Много го желая това нещо. Не ми харесва всякакво разцепление и ще работим с всичка мощ и като игра, и като държание да се случи това нещо. Не зависи всичко от нас, ние сме дребният брат на футбола, само че ще се държим по този начин, че да подпомогнем този развой, който е доста значим. Тежка задача, няма нерешими неща. Когато човек прави всичко от сърце, почтено, професионално, положително нещата ще се случат. Прави каквото би трябвало, пък да става каквото ще. ”

Какво още показа Росен Барчовски, вижте в нашето видео!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР